Caz ”revoltător”? Și-a condamnat patru copii la moarte din cauza religiei
Data publicării:
Autor: Ion Voicu, ionvoicu
WhatsApp
bebelus
bebelus

 Presa din Iași consideră revoltător cazul unui copil în vârstă de cinci luni, căruia părinții îi refuză operația de inimă. Medicii au reușit să programeze gratuit o intervenție chirurgicală, în Germania, pentru a ”repara” o malformație cardiacă a micuțului, dar religia părinților nu permite astfel de operații. În situații similare, în care pacienții au fost operați, deși familia a refuzat, neoprotestanții au refuzat să ia acasă copiii, care au ajuns la orfelinat.

Anumite culte refuză transfuziile de sânge și protezarea chirurgicală, considerând că este un păcat care va trimite în iad sufletul copilului. Sufletul este mai important decât supraviețuirea, iar dacă Domnul va decide că micuțul poate fi salvat, o va face fără intervenția medicilor.

Biserica i-a făcut sfinți

Și religia ortodoxă consideră că viața veșnică este mai importantă decât supraviețuirea. Un caz pe care presa de astăzi l-ar considera ”revoltător” este predat în manuale: în cele laice, ca exemplu de patriotism, în cele de religie ca pildă de credință creștină.

Condamnat la moarte prin decapitare, împreună cu cei patru fii ai săi, Constantin Brâncoveanu a refuzat să le permită trecerea la mahomedanism pentru a le salva viața. ”Stați tare și bărbătește, dragii mei! să nu băgați seamă de moarte. Priviți la Hristos, credeți tare întru aceasta și nu vă mișcați, nici vă clătiți din credința voastră pentru viața și lumea aceasta”, le-a spus copiilor, în fața gâdelui de la Edicule.

Brâncoveanu, fii săi și Ianache Văcărescu, ginerele domnitorului, sunt venerați de către BOR sub numele de Sfinții Mucenici Brâncoveni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel