Data publicării:

Caz neobișnuit. O tânără îndrăgostită a cerut ordin de protecție împotriva propriilor părinți

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Caz neobișnuit. O tânără îndrăgostită a cerut ordin de protecție împotriva propriilor părinți / Foto: Pixabay
Caz neobișnuit. O tânără îndrăgostită a cerut ordin de protecție împotriva propriilor părinți / Foto: Pixabay

O tânără îndrăgostită a cerut ordin de protecție împotriva propriilor părinți.

O tânără din Țara Oașului a venit cu o cerere inedită în fața instanței. Aceasta și-a dorit cu orice preț să obțină ordin de protecție împotriva propriilor părinți, pentru a-și putea trăi povestea de dragoste, relatează Pro Tv.

Se pare că fata studia în Franța și locuia acolo împreună cu familia, dar a renunțat la tot și a revenit în țară pentru că s-a îndrăgostit. Părinții său nu ar fi fost de acord cu decizia ei, iar pentru a scăpa de reproșurile lor, tânăra a apelat la magistrați. Totuși, tânăra de 20 de ani nu a primit soluția pe care și-a dorit-o din partea instanței. Cererea ei a fost respinsă pe motiv că nu sunt probe care să dovedească că părinții săi îi pun viața în pericol sau că o amenință. Astfel, acordarea ordinului de protecție i-a fost refuzată. Conflictul dintre fată și părinții ei a început după ce adolescenta s-a îndrăgostit de un bărbat din localitatea Negrești-Oaș, județul Satu Mare.

O indoneziancă a apelat la judecători pentru a scăpa de soţul său ieşean. Ce i-a făcut bărbatul

O indoneziancă, măritată cu un ieşean, s-a adresat instanţei pentru a cere un ordin de protecţie împotriva soţului ei. Ordinul a fost emis iniţial pentru o singură lună. După ce femeia a venit cu detalii, termenul a fost majorat la lungimea maximă, scrie Ziarul de Iași.

Judecătoria ieşeană a fost sesizată de procurori că pe 11 iunie, în urma unor divergenţe verbale cu soţia sa, F.M. a împins-o pe C.R.W. cu mâna dreaptă, aflată în ghips, gestul spărgând buza femeii. Nu era primul incident, femeia apelând în mai multe rânduri la poliţie. Magistraţii Judecătoriei au apreciat totuşi că situaţia nu este deosebit de gravă, apreciind durata de o lună a ordinului de protecţie „drept rezonabilă în raport cu circumstanţele cauzei şi pentru a scădea în intensitate conflictul dintre părţi”. Judecătorii au dispus evacuarea lui F.M. din locuinţa comună, obligându-l totodată să păstreze o distanţă de minim 100 de metri faţă de soţia sa şi de locul de muncă al acesteia. Instanţa a respins însă cererea femeii ca restricţiile impuse soţului să se aplice şi faţă de fiica lor, considerând că nu există niciun risc.

În apel, lucrurile au stat altfel. C.R.W. a arătat că lovitura primită de la soţ reprezintă doar o mică parte a conflictului, femeia primind şi ameninţări cu moartea. Ca cetăţean străin, provenită dintr-o cultură total diferită, femeia se afla într-o stare de vulnerabilitate, riscând să rămână sigură într-o ţară despre care nu ştia multe. Documentele şi mesajele telefonice depuse la dosar au fost traduse de un translator de limbă indoneziană desluşind ansamblul relaţiilor dintre C.R.W. şi soţul său.

De cealaltă parte, F.M. a cerut respingerea plângerii depuse de femeie, precizând că nu ar fi existat violenţe reale. Lovirea victimei ar fi avut loc pe fondul unor încercări de apărare. Această explicaţie a fost respinsă de judecători, care au arătat că dacă bărbatul s-ar fi apărat de vreun gest violent al femeii, n-ar fi fost necesar să o împingă sau să o lovească. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel