Caz HALUCINANT. Trei elevi, acuzați de TERORISM din cauza unui JOC VIRTUAL
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 24 noi 2020, 10:12
WhatsApp
Trei adolescenți sunt acuzați de terorism din cauza unui joc virtual.

Trei adolescenți din Rusia sunt acuzați de terorism din cauza unui joc virtual, scrie 66.ru. Copiii ar fi încercat să arunce în aer o clădire din jocul Minecraft. Acum anchetatorii îi acuză că s-au antrenat în locuri speciale pentru a comite acte de terorism. Potrivit jurnaliștilor ruși care citează surse din Serviciul rus de Securitate, tinerii ar fi citit literatură interzisă și au vizionat clipuri despre fabricarea explozibililor.

Totodată, autoritățile susțin că adolescenții ar fi plănuit să arunce în aer un birou al FSB pe care l-ar fi construit și în jocul Minecraft. Doi dintre elevi au pledat vinovați, dar apoi au declarat că au fost constrânși de procurori să facă aceste declarații. Al treilea adolescent se află în arest de mai bine de 6 luni și așteaptă procesul de judecată.

Mai multe cazuri similare

"Am primit solicitări cu privire la cazuri similare  din Krasnoyarsk, Volgograd, Chelyabinsk și Kansk. Toate cazurile sunt unite de vârsta persoanelor persecutate, precum și de faptul că minorii sunt acuzați de pregătirea pentru infracțiuni reale pe baza discuțiilor de pe rețelele de socializare. Sarcina principală a FSB în inițierea dosarelor penale și efectuarea perchezițiilor este de a convinge părinții că FSB va ajuta copilul și de a-l convinge că mărturisirea vinovăției în intenție reală va avea un efect benefic asupra destinului său viitor.", au declarat reprezentanții asociației pentru drepturile omului "Agora".

La început, adolescenții au fost acuzați în temeiul articolului „În curs de pregătire pentru a desfășura activități teroriste”, apoi articolul a fost schimbat într-unul mai serios - „Organizarea unei comunități teroriste și participarea la aceasta”. Rudele adolescenților sunt siguri că forțele de securitate încearcă să creeze un al doilea caz împotriva „Noii măreții” (un dosar penal din 2017, când un grup de tineri care s-au adunat la McDonald’s și au discutat despre politică au fost găsiți vinovați de crearea unei comunități extremiste și pregătirea unei preluări a puterii în Rusia printr-o lovitură de stat).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?