Caz dramatic: bolnavă de cancer, cere Guvernului să fie eutanasiată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cancer
cancer

Corina Alexandrescu este o femeie bolnavă de cancer din Constanţa. În lupta cu boala a încercat orice, chiar şi înfiinţarea  unei Federaţii, însă sitemul a învins-o.  În acest moment cea mai arzătoare dorinţă a ei este să fie lăsată să moară, pentru că a obosit. Lupta cu sistemul "m-a castrat" şi a i-a scos în faţă zeci de cazuri dramatice. Invitată telefonic în emisiunea Sinteza Zilei, Corina Alexandrescu a povestit care sunt motivele pentru care doreşte eutanasierea şi ce le doreşte guvernanţilor care îi lasă de izbelişte pe cei cu cancer. Mihai Gâdea i-a făcut oferta de a merge la un reputat medic chirurg, care a ales să rămână anonim, dar care doreşte să o opereze pro-bono.

"M-aş bucura să veniţi la mine să vedeţi sau pe Facebook. Eu chiar şi acum stau şi lucrez, fac mărţişoare. Cu banii pe care îi câştig plătesc o chirie în atelierul pe care îl am şi întotdeauna am grijă de cei care sunt în situaţia mea. Nu mai pot, am obosit. Am obosit să mă lupt cu morile de vânt. Acum câţiva ani împreună cu Cezar şi cu încă trei asociaţii de pacienţi din România ne-am întâlnit la Poiana Braşovv şi am crezut că înfinţând această Federaţie vom muta munţii din loc, că vom schimba lucrurile în România. Am fost extrem de dedicată, o luptătoare. Am ieşit în stradă împreună cu ceilalţi bolnavi de cancer din România, m-am certat cu domnul Nicolescu şi acum îi cer scuze, de fapt o fost singurul care a făcut ceva cu adevărat pentru noi. Ne-am luptat ca să punem porcăriile alea pe pachetele de ţigări şi vorbeşte o fumătoare până acum o lună. S-au făcut multe ca şi Federaţie. Eu m-am retras că nu mai pot să văd ceea ce văd. Vreau să mor mă credeţi, vreau să mor, am obosit!".

"Ştiţi ce înseamnă să faci chimioterapie, vă spun eu. Să simţi ca un plumb care îţi curge prin vene, să îngenunchiezi în faţa marelui WC, să îţi bagi capul înăuntru şi să vomiţi până nu mai poţi, că nu îţi găseşti nicio poziţie în care să stai. Să te uiţi într-o oglindă şi să vezi cum îţi cade părul."

"Nu mai poţi. Ce înseamnă să nu ai medicamene să nu ai nimic. Cezar tu şti ce înseamnă să fi în faza terminală şi să nu ai morfină. Şti câtă lume mă sună şi îmi spune: doamna Corina, vă rog să mă ajutaţi. Primesc zeci de telefoane, mailuri. Dar nu mai pot. Te simţi pur şi simplu neputincios, castrat. Sistemul medical cu mine asta a făcut: mi-a castrat personalitatea, m-a adus în stare de impotenţă şi aş vrea să ne eutanasieze şi aşa suntem o categorie care nu interesează pe nimeni. Ştiţi ce înseamnă să vezi un copil care are cancer, iar părinţii se agaţă ca un liant de tine şi ţi spun: vă rog, doamna Corina! Îmi vine să îmi trag una în cap în acel moment!"

"Îmi doresc să îi văd pe toţi guvernanţii în secţia de oncologie cu perfuzia în mână, poate atunci ar avea mai multă plecare către noi. Dragostea de bani nu te lasă niciodată să îţi vezi greşelile."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel