Cauza morții Regina Elisabeta a II-a, un mister. De ce autoritățile din Scoția țin în secret detaliile despre deces
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cauza morții Regina Elisabeta a II-a, un mister. De ce autoritățile din Scoația țin secrete detaliile despre deces / Foto: Captură video Instagram The Royal Family
Cauza morții Regina Elisabeta a II-a, un mister. De ce autoritățile din Scoația țin secrete detaliile despre deces / Foto: Captură video Instagram The Royal Family
Cauza decesului  Reginei Elisabeta a II-a este ținută secretă de autoritățile din Scoția.

Cauza morții Reginei Elisabeta a II-a este "ținută secretă" de autoritățile scoțiene, scrie Daily Star. Publicația ar fi trimis solicitări repetate pentru a primi o copie a certificatului de deces al Reginei, care este o chestiune de interes public. Documentul ar fi dezvăluit mai multe detalii, inclusiv cauza morții Majestății Sale, dar și unde și când a murit aceasta.

Dar National Records of Scotland (NRS) - un departament guvernamental scoțian - a blocat în mod misterios toate încercările organizațiilor media de a obține certificatul.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie la moșia ei din Balmoral, după în dimineața acelei zile medicii săi au anunțat că starea de sănătate a suveranei s-a înrăutățit. Deoarece ea a murit în Scoția, în conformitate cu Legea privind înregistrarea nașterilor, deceselor și căsătoriilor din 1965, toate decesele trebuie înregistrate în termen de șapte zile, iar certificatul de deces trebuie depus la un registrator.

Cum au încercat jurnaliștii să deslușească misterul morții Reginei Elisabeta a II-a

Cu toate acestea, toate întrebările către biroul de înregistrare din Aberdeenshire, unde ar fi fost înregistrată moartea Reginei, au fost transmise către NRS și se înțelege că National Records of Scotland a ordonat personalului consiliului să nu ofere detalii, mai precizează sursa citată.

Când jurnaliștii Daily Star a sunat la NRS, cei de la recepție ar fi refuzat să caute pe computerul lor certificatul de deces al Majestății Sale și i-ar fi îndrumat către serviciul de presă. Atunci un ofițer de presă al NRS ar fi refuzat să confirme dacă dețin certificatul și, după mai multe apeluri telefonice, ar fi spus pentru Daily Star vineri, 16 septembrie: "Nu se va face niciun comentariu în perioada de doliu".

După încheierea perioadei de doliu regal, jurnaliștii s-au adresat Palatului Buckingham pentru a comenta de ce a fost reținut certificatul de deces al Reginei. Se înțelege că nu cunoșteau situația, scrie sursa citat.

Cu toate acestea, în câteva ore, NRS a emis o nouă declarație în care spunea: "După cum știți, NRS nu a putut să vă ofere o actualizare în timpul perioadei de doliu regal.Putem confirma acum că moartea Majestății Sale Regina a fost înregistrată în Aberdeenshire pe 16 septembrie și un extras va fi pus la dispoziție în timp util".

Întrebat când va fi eliberat certificatul și dacă se va oferi doar un extras, purtătorul de cuvânt al NRS a adăugat: "De îndată ce aranjamentele vor fi confirmate, vă vom contacta direct".

Codul secret folosit de Regina Elisabeta a II-a la întâlniri. Ce sugera când îşi scotea rujul din geantă

Elisabeta a II-a a condus Regatul Unit timp de 70 de ani, perioadă în care a participat la sute de vizite oficiale, gale şi evenimente caritabile. Suverana s-a întâlnit de multe ori cu şefi de stat, vedete şi alte personalităţi publice. Iată codul secret pe care îl folosea, împreună cu echipa sa, la aceste întâlniri. 

Scott Hunter, unul dintre oamenii care au lucrat pentru regină, a explicat că aceasta avea un mod subtil de a spune că vrea să plece acasă. Tot ce trebuia să facă era să scoată rujul din geantă, ca şi cum ar fi vrea să îşi reîmprospăteze machiajul, iar echipa sa ştia ce are de făcut. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel