Căutările celor trei marinari dispăruţi de pe nava scufundată sâmbătă continuă
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Căutările celor trei marinari dispăruţi de pe nava scufundată sâmbătă continuă / Foto: Pexels
Căutările celor trei marinari dispăruţi de pe nava scufundată sâmbătă continuă / Foto: Pexels
Căutările celor trei marinari sirieni dispăruți de pe nava Mohammad Z, scufundată sâmbătă în Marea Neagră, lângă Sfântu Gheorghe, au fost reluate duminică dimineață de autoritățile române.

Autoritatea Navală Română (ANR) a anunțat că nava de salvare Sar Apollo a reluat operațiunea de căutare și salvare în rada Sfântu Gheorghe, conform planului transmis de Serviciul MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din Constanța.

La operațiunile de căutare desfășurate sâmbătă au participat două nave ale Poliției de Frontieră și un elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, potrivit Agerpres.

Nava sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântul Gheorghe.

"Nava scufundată (...) avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni, iar 8 dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de către ofiţerii MRCC", a precizat un comunicat al ANR transmis sâmbătă.

Cei 8 marinari salvaţi au fost preluaţi de nava SAR Artemis şi transportaţi în Portul Constanţa unde au fost aşteptaţi de ambulanţe pregătite să le acorde îngrijiri medicale. Unul dintre cei opt marinari a fost transportat apoi la spital.

Dosarul de cercetare al acestui eveniment a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel