Căutările Boeing-ului 777 au fost SUSPENDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Avion
Avion

În vreme ce rudele persoanelor dispărute odată cu avionul Boieng 777 manifestează în fața Ambasadei Malaysiei de la Beijing, căutările au fost suspendate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.  

"Guvernul malaysian este un criminal. Dați-ne înapoi rudele", spun oamenii care-și urlă neputința. Au trecut mai bine de două săptămâni de la dispariția avionului. Căutat în 11 țări, de 25 de țări, părți din el s-ar fi văzut prin satelit. Nimic confirmat încă.

Marți, vicepreşedintele Inmarsat, operatorul britanic de sateliţi ale cărui date au permis luni să se tragă concluzia că avionul Boieng 777 al companiei Malaysia Airline s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian, a suspendat căutările din cauza vremii nefavorabile. 

Inmarsat și Oficiul britanic de investigare a accidentelor de aviație au ajuns la concluzia că avionul Malaysia Airiles s-a prăbușit în mijlocul Oceanului Indian. Totul este calculat: "am luat în considerare viteza pilotului automat — aproximativ 350 de noduri — şi ceea ce ştim în termeni de combustibil şi autonomie a aeronavei, pentru a ajunge până la o serie de semnale sonore pe care le primim", scrie Mediafax

Au reușit să stabilească o legătură cu sistemele de comunicaţii ale zborului MH370, prin beep-uri, care "sunt trimise de la o staţie terestră la satelit şi apoi la avion, care retrimite în mod automat un «beep» în sens invers. Inmarsat a măsurat timpul necesar acestor semnale sonore să ajungă la avion şi satelit". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel