Cauciucurile de iarnă vor avea o etichetă nouă, cu un cod QR. Ce reprezintă acesta
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cauciucurile de iarnă vor avea o etichetă nouă, cu un cod QR. Ce reprezintă acesta / Foto: Pixabay
Cauciucurile de iarnă vor avea o etichetă nouă, cu un cod QR. Ce reprezintă acesta / Foto: Pixabay
Cauciucurile de iarnă se vor vinde cu o etichetă nouă cu un cod QR. Află în articol ce conține codul respectiv.

Cauciucurile de iarnă se vor vinde cu o etichetă nouă cu un cod QR, transmite Pro Tv. Acesta conține datele tehnice ale cauciucurilor și alte informații despre produs. Codul a fost impus de Uniunea Europeană și este obligatoriu pentru toți producătorii de anvelope.

Costurile anvelopelor sunt mai mari decât anul trecut din cauza faptului că materia primă este mai greu de găsit. Pandemia a afectat preţul anvelopelor, aşa că cine vrea să schimbe cauciucurile de iarnă în acest an, va plăti cu cel puţin 5% mai mult, de la un preţ mediu de 400 de lei, la 420 de lei. Atenție însă, cine nu-şi pune cauciucuri de iarnă poate plăti o amendă de până la 2.900 de lei şi se va alege cu certificatul de înmatriculare reţinut.

„Temperaturile au scăzut mult în ultima perioadă, deja în anumite zone a nins, astfel ca la acest moment nu mai putem vorbi că suntem prinşi nepregătiţi.”, a declarat cms. şef Bogdan Oproiu, Direcţia Poliţiei Rutiere.

Potrivit Codului Rutier schimbarea anvelopelor de iarnă se face atunci când temperaturile scad sub 7 grade Celsius.Șoferii au de unde alege. Sunt sute de oferte însă, fiţi atenţi, anvelopele noi trebuie să aibă o etichetă care să conţină un cod QR.

Ce să faci dacă ai anvelope de iarnă cu indici de viteză mai mici decât cei menționați în cartea de identitate a vehiculului (CIV)

În rândurile de mai jos afli ce trebuie să faci dacă ai anvelope de iarnă cu indici de viteză mai mici decât cei menționați în cartea de identitate a vehiculului (CIV).

Regulamentul (UE) nr. 458/2011 privind montarea anvelopelor prevede că, în cazul unei anvelope de iarnă, simbolul categoriei de viteză poate fi inferior inclusiv celui corespunzător vitezei maxime proiectate a vehiculului (dar nu mai mic decât Q – corespunzător vitezei maxime de 160 km/h).

În astfel de cazuri, utilizatorul trebuie sa amplaseze în interiorul vehiculului, într-un loc permanent vizibil pentru conducătorul auto, o etichetă de avertizare privind viteza maximă de rulare permisă de anvelopele pentru zăpadă montate. În consecință, un vehicul poate fi echipat cu anvelope pentru zăpadă, chiar și cu indici de viteză diferiți de cei aferenți anvelopelor de vară, fără a fi necesară evidențierea acestui fapt în CIV, cu respectarea cerințelor menționate mai sus.

În consecință, un vehicul poate fi echipat cu anvelope pentru zăpadă chiar și cu indici de viteză diferiți de cei aferenți anvelopelor de vară, fără a fi necesară evidențierea acestui fapt în CIV, cu respectarea cerințelor menționate mai sus. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel