Data publicării:

Câți români au mai apelat la Programul „Noua Casă” în 2022. Nancu (FNGCIMM): A mers și anul acesta, dar nu a fost același apetit / video

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Economie
WhatsApp
foto pexels/ Noua Casă
foto pexels/ Noua Casă

Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM, a anunțat bilanțul programului „Noua Casă” pe anul 2022.  

Câți români au mai apelat la programul Prima Casă în 2022? La această întrebare a răspuns, punând în balanță crizele multiple de anul acesta, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

„Avem un număr de 8.600 de români care și-au achiziționat un imobil prin programul „Noua Casă”. Am avut un plafon de 1,5 miliarde de lei și am consumat 1,2 miliarde, deci practic programul a mers și anul acesta, cu toate că n-a mai fost același apetit din partea românilor. De obicei, epuizam plafonul”, a Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM.

„Va trebui ca mai mulți oameni să-și modernizeze locuințele pentru ca fondul locuibil din comunism au și ele o vârstă”, a completat jurnalistul Val Vâlcu.

„Păi au durată de funcționare de 100 de ani, deja au trecut vreo 50”, a mai precizat Nancu.

VEZI ȘI    -    IMM Invest, prelungit și pentru anul următor. Nancu (FNGCIMM) anunță modificările: Programul devine mult mai generos

Aproape 49 de miliarde de lei au intrat în economie în ultimii 2 ani și jumătate

Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM, a declarat că Fondul Național de Garantare a devenit cea mai importantă instituție financiară a statului român, iar programul IMM Invest a ajutat mediul de afaceri atât prin sumele de bani puse la bătaie, cât și prin creșterea potențialului de creditare din partea instituțiilor bancare.

„Fondul Național de Garantare deja a ajuns să dețină peste 50% din activele bancare, devenind cea mai importantă instituție financiară a statului român. Prin programul IMM Invest, care a început acum 2 ani și jumătate, în iunie 2020, și care va continua anul următor, s-a acordat până în prezent 65.000 de credite.

Suma infuzată în economie, în acești 2 ani și jumătate, de către cele 21 de instituții bancare, se ridică la aproape 49 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă aproape 5% din PIB. Fondul Național de Garantare, prin Ministerul de Finanțe, a garantat 41 de miliarde de lei”, a spus Dumitru Nancu.

VEZI ȘI     -     Programul Noua Casă continuă şi în 2023. Veşti bune pentru românii care vor să îşi cumpere o locuinţă. Câte garanţii s-au dat în 2022

Youtube video image

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel