Câți români ar reveni la birou dacă ar avea voie cu animalul de companie
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 02 sep 2022, 10:15
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
La cinci luni de la ridicarea restricțiilor anti-Covid, angajații vor să lucreze în continuare de acasă, mai ales că îngrijorările privind răspândirea virusului prind din nou contur. Cei  mai mulţi ar fi de-a dreptul recunoscători şi, spun ei, mai eficienţi dacă li s-ar permite, ca în unele ţări din Occident, să vină cu animăluţul de companie la birou. 

În prezent, 24% dintre angajați spun că lucrează exclusiv remote, alți 34% împart biroul de acasă cu cel din sediul angajatorului și doar 42% s-au întors complet la birou, arată un sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs. Deși activitatea de la distanță rămâne modul de lucru preferat, 84% dintre respondenți spun că ar fi convinși să vină mai des la birou dacă angajatorul le-ar acorda beneficii care să le dea mai mult confort și să-i facă să se simtă ca acasă.

Pe lista beneficiilor „altfel” care ar face mersul la birou mai atractiv se numără mâncarea sau gustările gratuite (44%), un design al biroului care să permită distanțarea de colegi (31%) și care să includă mai multe zone verzi (31%), un spațiu de relaxare (29%), o atmosferă plăcută de lucru în colectiv (27%) și, nu în ultimul rând acces nelimitat la fructe și cafea de specialitate (21%). Totodată, 13% au declarat ar fi mai plăcut să meargă la birou dacă angajatorul le-ar permite să își aducă animalul de companie la job, mai arată sondajul BestJobs. „Modul de lucru remote, în contextul pandemiei, a influențat cel mai mult felul în care angajații se raportează la birou. Acum, pe lângă beneficiile clasice pe care le preferă, precum tichetele de masă și asigurările de sănătate, candidații, mai ales cei obișnuiți cu lucrul de acasă, vor să regăsească și în spațiul de lucru facilitățile pe care le aveau în propriul cămin. Tocmai de aceea, regăsim pe lista de dorințe lucruri ca acces la fructe și cafea de specialitate, mâncare și gustări sau chiar posibilitatea de a veni la job cu animalul de companie. Accentul cade pe tot mai multă flexibilitate din partea angajatorilor, care se văd nevoiți acum să devină tot mai creativi privind beneficiile pe care le acordă pentru a-și ține echipele fericite la birou”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs, pentru start-up.ro

Mai puțin de jumătate dintre angajați se bucură însă în prezent de facilități extra la actualul job, cum ar fi să aibă spații verzi în birou (21%), o sală de relaxare (10%), acces la mâncare și gustări gratuite (9%) sau la băuturi răcoritoare (7%). 6 din 10 angajați spun că și-ar dori ca angajatorul să se preocupe de crearea unui mediu de lucru cât mai plăcut, inclusiv prin oferirea facilităților preferate de angajați, iar aproape 14% consideră că angajatorul ar trebui să le dea libertatea să-și personalizeze spațiul de lucru pentru a-l face mai primitor și mai confortabil.

De ce trebuie să ții cont când vrei să aduci animale la birou

Gândește-te la colegii tăiAsigură-te că orice animal adus la birou este bine educat și relaxat în preajma oamenilor noi și a celorlalte animale.

Înainte de a aduce animalele la muncă, întreabă pe toată lumea dacă are alergii sau alte probleme din cauza cărora animalul ar putea să deranjeze.

Înainte de a urca în lift cu alte persoane, întreabă, întotdeauna, dacă sunt de acord cu prezența animalului.

Respectă zonele cu acces interzis pentru animale, cum ar fi toaletele, bucătăriile, centrele de fitness și sălile de ședințe.

Asigură-te că nu ești prea ocupat cu ședințele în ziua în care aduci animalul – ar putea fi lăsat nesupravegheat mult timp.

Ajută, voluntar, alte persoane. De exemplu, dacă cineva pleacă la o ședință, poți să te oferi să îi supraveghezi tu câinele.

Adu animalul la muncă într-o zi cu mai puțină activitate sau în weekend.

Urmărește atent câte recompense le sunt oferite animalelor. Prea multe gustări pot duce la creșterea în greutate și la alte probleme de sănătate.

Ține la îndemână gustări sănătoase pentru animale și nu le da niciodată resturi de la masa ta.

Dacă vin copii la muncă, arată-le cum să se joace delicat cu animalele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?