Câţi prinzători de câini are ASPA. Cătălina Trănescu, directorul adjunct al ASPA, a dat cifrele
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook ASPA
Facebook ASPA
Cătălina Trănescu, director adjunct al ASPA şi purtător de cuvânt al instituţiei, a spus câţi angajaţi se ocupă de prinsul câinilor din Bucureşti, la două zile după ce o femeie a fost sfâşiată pe un câmp din preajma Lacului Morii. 

Sâmbătă, 21 ianuarie, o femeie de 44 de ani din Bucureşti, Ana Oroş Daraban, a murit după ce a fost atacată de o haită de câini în preajma digului Lacului Morii, unde ieşise la alergat. Coincidenţa tragică face ca tot ea să fi fost atacată de câini în aceeaşi zonă şi anul trecut, în aprilie 2022. 

După ce în weekend au ieşit la iveală informaţii conform cărora la ASPA ar fi fost transmise directive prinzătorilor de câini să intervină doar la sesizări (VEZI AICI MAI MULTE), directorul adjunct al ASPA, Cătălina Trănescu, a explicat şi câţi dintre angajaţi se ocupă, de fapt, cu prinsul câinilor străzii. 

"Noi funcţionăm pe o organigramă din 2020, când 11 posturi au fost eliminate printr-o hotărâre de Consiliu Local, deci acum avem 89 de posturi la ASPA. Dintre acestea, 60 de posturi sunt ocupate. Dintre ele, 13-14 sunt pentru şoferi şi muncitori necalificaţi, adică prinzători", a declarat Cătălina Trănescu la Digi24, în emisiunea Jurnalul de Seară, moderată de Cosmin Prelipceanu. 

"Vreau să completez, referitor la posturi. Pe lângă posturile de prinzători şi şoferi, noi avem trei adăposturi, unde avem alţi muncitori necalificaţi, adică îngrijitorii de câini, plus oamenii care lucrează la birouri acolo. E adevărat că doar 13 se ocupă de prins, dar avem şi muncitorii necalificaţi de la adăposturi!", a mai spus purtătorul de cuvânt al ASPA. 

ASPA, precizări pe reţelele de socializare. Cu ce se ocupă, ce pot face primăriile de sector pentru a prinde câini 

Luni seară, ASPA a venit cu mai multe precizări cu privire la activitatea instituţiei. 

"Conform OUG 155/2001, ASPA este responsabilă de capturarea câinilor fără stăpân care circulă liber și fără însoțitor pe domeniul public al Municipiului București.

ASPA are competențe doar pe raza Municipiului București, doar pe domeniul public și doar pentru ridicarea câinilor.

Conform OUG 155/2001, articolul 1 (1) – “???????????????????????????????????????? ????????????????????????, ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????? ???????? ???????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????̧???????? ???????? ????????????????????????????̧???????? ???????? ???? ????̂????????????????????????̧????, ????̂???? ????????????????????̧???????? ???????? ????????????????????????????????̆????̧????, ????̂???? ???????????????????????? ???????? 60 ???????? ???????????????? ???????? ???????? ???????????????? ????????????????????̆???????????? ????̂???? ???????????????????????????? ???? ???????????????????????????????????? ????????????????????????????????̧???? ???????? ????????????????????????̧????̆, ???????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????? ???????????????????????????????????????????? ????????̂???????????????????????? ????????̆????????̆ ????????????̆????????̂????.”

Singura primărie de sector din București care are un astfel de serviciu înființat este Primăria Sectorului 1. Acest serviciu capturează câinii de pe raza Sectorului 1 și îi cazează în adăpostul propriu de la Odăi.

Proprietarii terenurilor, caselor etc. sunt responsabili de câinii care se adăpostesc pe proprietățile lor. Conform HCGMB 120/2010, proprietarii de terenuri, persoane fizice și jurdice, sunt obligate să își împrejmuiască proprietățile", a transmis ASPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel