Câți dintre susținătorii lui Trump spun că l-ar vota chiar dacă acesta ar fi condamnat pentru o infracțiune
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Săptămâna trecută, Donald Trump a aflat că va fi judecat pe 15 aprilie în primul din cele patru procese penale, iar susținătorii săi spun că pur și simplu nu le pasă dacă va fi sau nu condamnat.

Acesta este rezultatul unui nou sondaj Daily Mail/J.L. Partners, potrivit căruia doar 7% dintre susținătorii săi și-ar schimba votul pentru Trump la alegerile din noiembrie dacă ar fi condamnat înainte de această dată.

Aproximativ 93% au declarat că ar vota în continuare pentru fostul președinte.

În general, rezultatele sondajului, realizat pe 1000 de votanți potențiali, arată că Trump își menține avansul de patru puncte față de președintele Joe Biden, în ciuda problemelor juridice.

Dacă alegerile ar avea loc mâine, 43% dintre respondenți au declarat că ar vota pentru Trump, față de 39% care au declarat că ar vota pentru Biden.

Sondajul de opinie James Johnson, cofondator al J.L. Partners, a declarat că Trump a fost ajutat de faptul că primul său proces, cel privind acuzațiile legate de banii oferiți pentru tăcere unei actrițe de filme pentru adulți, a fost văzut ca fiind cel mai politic dintre cele patru cazuri.

"Până acum, în această cursă, acuzațiile nu l-au ajutat decât pe Trump"

"Până de curând, sondajele aveau tendința de a arăta că voturile lui Trump scad atunci când apare posibilitatea ca el să fie condamnat. Dar în sondajele recente - și acum și în al nostru - acest lucru s-a schimbat", a spus Johnson.

"Aici, 93% spun că ar rămâne alături de președinte într-un astfel de scenariu. Acest lucru s-ar putea modifica dacă se va întâmpla cu adevărat condamnarea - sondajele nu pot prezice reacțiile oamenilor dacă un eveniment se va întâmpla - dar, având în vedere că primul caz are loc (cel pe care oamenii îl consideră cel mai probabil a fi o acuzație motivată politic), acest lucru nu face decât să-l ajute pe Donald Trump", afirmă Johnson.

"Până acum, în această cursă, acuzațiile nu l-au ajutat decât pe Trump. Nu există încă semne că acele condamnări vor avea un efect diferit", a adăugat acesta.

Chiar fostul președinte a recunoscut, de asemenea, modul în care cazul de la New York l-ar putea ajuta de fapt.

"Ei bine, ar putea, de asemenea, să mă facă mai popular", a declarat el reporterilor când a fost întrebat dacă este îngrijorat de modul în care o condamnare ar putea afecta alegerile.

"Oamenii știu că este o înșelătorie. Acesta este un proces Biden", mai spunea Trump în fața jurnaliștilor, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel