Data actualizării:
Data publicării:

Câți cetățeni din Republica Moldova au buletine românești. Maia Sandu: Cei de la Moscova sunt tare deranjați

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: captură video Digi 24
Sursa foto: captură video Digi 24
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a vorbit despre numărul cetățenilor moldoveni care au buletine românești și "deranjul" Rusiei.

"Din câte înţeleg, destul de mulţi au buletine românești. Nu am această statistică. Statistica este totuşi la instituţiile româneşti. Am auzit şi o cifră de un milion de oameni şi asta vorbeşte despre ceva... În primul rând, că sunt cetăţeni ai României și ăsta este şi răspunsul pentru cei de la Moscova care sunt tare deranjaţi că eu am şi cetăţenia României şi nu doar eu. Suntem mulţi, suntem o mare parte din cetățenii Republicii Moldova. Pe de altă parte, sunt şi oameni care au cetăţenia Rusiei.

Apropo de regiunea transnistreană. De când a început războiul, am avut un număr foarte mare de solicitări, probabil 90% din locuitorii regiunii acum deţin paşapoartele Republicii Moldova. De ce? Pentru că inclusiv oamenii din regiunea transnistreană au văzut de unde vine războiul, că vine din Rusia, iar Republica Moldova asigură această pace. Au înţeles că pacea este de partea noastră", a spus Maia Sandu, la Digi 24.

Vezi și: Maia Sandu, despre România: "Îmi doresc să nu mai fie hotare între noi. Asta o să ne ajute"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel