Câți bani vor primi lunar rușii mobilizați. Vladimir Putin a semnat ordinul
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 19 oct 2022, 23:44
WhatsApp
Câți bani vor primi lunar rușii mobilizați. Vladimir Putin a semnat ordinul / Foto: Pixabay
Câți bani vor primi lunar rușii mobilizați. Vladimir Putin a semnat ordinul / Foto: Pixabay
Vladimir Putin a semnat un ordin privind respectarea termenelor și sumelor plăților către cei mobilizați.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un ordin privind respectarea strictă a termenilor și a sumelor plăților către personalul militar chemat în cadrul mobilizării parțiale, scrie Interfax.

"Astăzi am semnat o instrucțiune privind respectarea strictă a termenilor și sumelor de plăți stabilite. Permiteți-mi să vă reamintesc că acestea ar trebui să fie de cel puțin 195 de mii de ruble pe lună calendaristică", a spus Putin.

"Ministerul Apărării al Rusiei, împreună cu Ministerul Finanțelor al Rusiei, să stabilească pentru cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare, cuantumul indemnizației bănești și plăți individuale, pe baza sumei minime garantate de la cel puțin 195 de mii de ruble pe lună calendaristică, de la data înscrierii în listele personalului părților militare, inclusiv perioada de pregătire și educație", se arată în lista de instrucțiuni a șefului statului, publicată pe site-ul Kremlinului.

Putin recunoaște că armata rusă nu este echipată corespunzătorTermenul limită de executare a ordinului este 1 noiembrie a anului în curs. Personalul militar al Federației Ruse, indiferent de sarcinile pe care le îndeplinește, trebuie să fie dotat cu tot ce este necesar, a mai spus președintele.

"Vreau să subliniez încă o dată că suntem mândri de toți cei care intră în serviciul militar, își îndeplinesc datoria de a proteja Patria. Soldaților noștri, indiferent de sarcinile pe care le îndeplinesc, trebuie să li se asigure tot ce este necesar", a spus Putin.

Potrivit acestuia, "aceasta se referă la dotarea cazărmii și a locurilor de desfășurare, condițiile de locuit, echipamente, alimente și îngrijiri medicale".

"Avem toate oportunitățile de a rezolva toate problemele care apar aici – și ele există – la un nivel modern și demn pentru țara noastră", a mai spus Putin.

Peskov a explicat de ce mobilizarea militară s-a oprit în anumite regiuni din Rusia

Președintele Vladimir Putin nu a semnat încă un decret privind finalizarea mobilizării parțiale, dar în regiunile care au finalizat sarcinile de mobilizare, procesul a fost oprit, a declarat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

"Deocamdată nu au existat astfel de decizii. Știți că Ministerul Apărării a stabilit indicatori pentru numărul de forțe de mobilizare pentru fiecare regiune, iar regiunile afirmă că sarcinile de mobilizare au fost finalizate. Astfel, procesul acestei mobilizări parțiale în sine a fost deja epuizat și oprit în acele regiuni care au făcut față acestor sarcini", a spus el la un briefing, răspunzând la întrebarea jurnaliștilor dacă este planificată vreo decizie a președintelui rus pentru a finaliza mobilizarea parțială, având în vedere că regiunile au finalizat sarcinile ordonate.

El a adăugat: "În ceea ce privește decretul prezidențial, nu există momentan, vă vom ține la curent".

El a fost întrebat dacă Ministerul Apărării al Rusiei poate stabili noi praguri și trimite noi sarcini regiunilor, în baza unui decret prezidențial anterior privind mobilizarea parțială.

"Numărul total de persoane mobilizate în țară nu poate depăși cifra stabilită de decretul prezidențial - până la 300 de mii de persoane, o serie de regiuni și-au îndeplinit deja sarcinile și au atins pragurile care au fost stabilite", a răspuns Peskov. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?