Câți bani primesc în 2024 profesorii care vor asista la Evaluarea Națională și Bacalaureat
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (ThisIsEngineering)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (ThisIsEngineering)
Iată cu cât vor fi remunerați profesorii care participă la testările naționale în acest an.

Profesorii care vor participa la examenele naționale din 2024, inclusiv Evaluarea Națională, Bacalaureatul, Admiterea la liceu, Titularizarea și Definitivatul vor primi bonusuri cuprinse între 50 de bani și 379 de lei, conform ordinului de ministru nr. 4578 din 03.06.2024, publicat de Inspectoratul Școlar Buzău.

Cele mai mici sume, de 50 de bani, sunt destinate informaticienilor implicați în Admiterea la liceu și în comisiile județene de organizare a concursului de Titularizare. Cea mai mare sumă, de 379 de lei, este alocată pentru informaticienii din comisiile pentru Evaluarea Națională.

Funcție nouă: asistent cu competențe digitale

O funcție nouă, cea de asistent cu competențe digitale, va fi introdusă pentru scanarea lucrărilor, deoarece, pentru prima dată, corectarea va fi digitalizată la Evaluarea Națională, Bacalaureat, Titularizare și Definitivat 2024.

Cadrele didactice angrenate în testările naționale vor primi următoarele sume:

180 lei pe zi pentru Evaluarea Națională

250 de lei pe zi pentru Bacalaureat,

250 de lei pe zi pentru Titularizare

250 de lei pe zi pentru Definitivat

Sumele destinate profesorilor care participă la examenele naționale și concursurile pentru cadre didactice în 2024 sunt impozitate cu 10% dacă aceștia încheie un contract de furnizare de servicii, conform documentului oficial.

În cazul în care profesorii optează pentru încheierea unui contract individual de muncă, retribuția reprezintă salariul brut, din care se rețin contribuțiile obligatorii: CAS – 25%, CASS – 10% și impozit pe venit – 10%.

Pentru fiecare fișă de candidat operată, informaticianul va primi un bonus suplimentar de 50 de bani față de 2023. Responsabilul cu comunicațiile virtuale va beneficia de cea mai mare creștere, primind în plus 65 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel