Câți bani pot primi tricolorii U21 după EURO 2019. Șeful COSR vrea sume mai mari
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR),  a declarat că sumele cu care statul poate recompensa clasarea naţionalei de tineret a României între primele patru echipe la Campionatul European de fotbal U21 sunt mici.

Mihai Covaliu, șeful COSR, crede că este necesară o reevaluare a premierilor pentru întreg sportul românesc.

'Conform legii 1447 grila de premiere este trecută foarte clar acolo. Am văzut declaraţia domnului ministru, este foarte clar că în momentul în care federaţia va solicita această premiere nu va fi niciun fel de problemă. Sumele sunt mici, e clar, pentru această performanţă, nu trebuie să ne ascundem după vorbe. Sumele sunt mici, trebuie reevaluate conform performanţelor pe care sportivii le au la toate disciplinele, inclusiv la aceste Jocuri Europene. Pentru că aşa cum am spus, această competiţie (n.r. - Jocurile Europene) va creşte de la o ediţie la alta, atât numeric cât şi în valoare, iar performanţa va fi la nivel cu Jocurile Olimpice sau orice campionat mondial', a declarat Covaliu pentru Agerpres.

E clar că sportivi trebuie răsplătiţi cu mai mulţi bani

Preşedintele COSR a afirmat că în perioada următoare îl va contacta pe preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, pentru a clarifica situaţia primelor pentru fotbaliştii naţionalei U21.

'Eu cred că trebuie să regândim tot ceea ce înseamnă bugete pentru premieri pentru că aţi văzut cum se pune problema şi la ce nivel de performanţă funcţionează sportul în ziua de astăzi. Pentru o calificare la Jocurile Olimpice e clar că sportivi trebuie răsplătiţi cu mai mulţi bani. La fel de clar este că suma pentru medalia de aur la Jocurile Olimpice nu este deloc mică. Fotbalul s-a calificat la Jocurile Olimpice după 56 de ani. Este o problemă care trebuie deschisă, trebuie pusă foarte clar în discuţie şi eu cred că se va găsi cea mai bună soluţie pentru a tranşa această problemă. Încă nu am vorbit cu preşedintele Răzvan Burleanu, dar îl voi contacta în perioada următoare şi vom vedea ce este mai bine pentru a răsplăti această performanţă de la fotbal', a afirmat Covaliu.

Câți bani vor primi tricolorii mici

Cadrul legislativ şi noua formă a HG 1447 permit acordarea de premii de către Guvern, cu sume cuprinse între 2.500 de lei şi 5.500 de lei, pentru performanţa echipei naţionale de fotbal Under 21 a României la Campionatul European de tineret din Italia şi San Marino, a declarat, luni, pentru Agerpres, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei. Premierea 'tricolorilor' va fi făcută în cazul în care Federaţia Română de Fotbal (FRF) va solicita oficial acest lucru. Pentru ocuparea locurilor 3-4 la Campionatul European U21, componenţii selecţionatei de tineret a României pot primi din partea Guvernului, în baza HG 1477, 2.500 de lei în cazul în care performanţa ar fi încadrată la locul 4, şi 5.500 de lei dacă se consideră că 'tricolorii' au încheiat pe locul 3.

Sumele ar putea fi majorate de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), care, în baza actului normativ citat, poate acorda premii de până la 3.000 de lei pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Federaţia Română de Fotbal, asociaţia cu cei mai mulţi sportivi legitimaţi din România, nu este susţinută financiar din bugetul de stat, aşa cum se întâmplă în cazul celorlalte federaţii sportive. Selecţionata de tineret a României s-a clasat pe locurile 3-4 la Campionatul European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, după ce a fost învinsă joi seara, în semifinale, de Germania, cu scorul de 4-2 (1-2).

Citește și:

Un român în cel mai bun 11 al EURO U21 2019: George Pușcaș - UEFA a ales fotbaliști din: Spania, Germania și România

România schimbă regulile EURO U21, după meciul cu Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel