Câți bani îți trebuie ca să fii considerat bogat, în funcție de țara în care locuiești
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Horoscop ianuarie 2022. Simulescu, vești minuntate pentru o ZODIE: Vorbim de multiplicarea banilor, fonduri, criptomonede, loterie, ce vreţi voi! / Foto: Pixabay
Horoscop ianuarie 2022. Simulescu, vești minuntate pentru o ZODIE: Vorbim de multiplicarea banilor, fonduri, criptomonede, loterie, ce vreţi voi! / Foto: Pixabay
Un studiu recent publicat de Bloomberg arată câți bani sunt necesari unui individ ca să fie considerat bogat. Topul se referă la cei mai bogați 1% dintre oamenii fiecărei țări analizate. 

Pandemia a mărit decalajul dintre națiunile bogate și cele sărace. Ca să poți fi numit bogat în Monaco îți trebuie de 400 de ori mai mulți bani decât în Kenya, cea mai săracă țară pe care o include studiul citat de Bloomberg. Banca Mondială estimează că milioane de oameni din această națiune africană au căzut în sărăcie din cauza pandemiei Covid-19. Între timp, cei mai bogați 500 de oameni din lume și-au adăugat averilor peste 1,8 trilioane de dolari anul trecut, potrivit Bloomberg Billionaires Index, antreprenorii de tehnologie din SUA Elon Musk și Jeff Bezos câștigând cel mai mult.

Potrivit aceluiași studiu, SUA este lider în privința numărului de persoane ultrabogate. Numărul de oameni bogați a înregistrat o creștere și în zone precum Asia-Pacific, cum ar fi China și Hong Kong. Cei mai bogați oameni din regiune au o valoare cumulată de 2,7 trilioane de dolari, arată datele adunate de Bloomberg, de trei ori mai mult decât la sfârșitul anului 2016.

Se estimează că statele importante din zona Asia Pacific vor continua să aibă tot mai mulți oameni bogați, cu o creștere majoră în perioada 2020- 2025. Numărul persoanelor cu averi de peste 30 de milioane de dolari a crescut deja cu 33%. Această creștere a numărului de oameni bogați a fost generată preponderent de state precum India și Indonezia. 

Iată așadar ce avere trebuie să ai ca să fii în topul exclusivist al celor mai bogați oameni, în funcție de țară: 

1. Monaco - 7.9 milioane de dolari

2. Elveția- 5.1 milioane de dolari

3. SUA - 4.4 milioane de dolari

4 Singapore 2.9 milioane de dolari

5. Australia 2.8 milioane de dolari

6. Marea Britanie 1.8 milioane de dolari

7. Japonia 1.5 milioane de dolari

8. Coreea de Sud 1.2 milioane de dolari

9. China 850 000 de dolari

10. Rusia 400 000 de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel