„Câteva sute” de rapoarte despre OZN-uri, primite de noul birou de urmărire al Pentagonului
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
„Câteva sute” de rapoarte despre OZN-uri, primite de noul birou de urmărire al Pentagonului/ Sursa: Pixabay
„Câteva sute” de rapoarte despre OZN-uri, primite de noul birou de urmărire al Pentagonului/ Sursa: Pixabay
Un nou birou de la Pentagon, înființat pentru a urmări rapoartele despre obiecte zburătoare neidentificate, a primit „câteva sute” de noi rapoarte, dar până acum nicio dovadă a vieții extraterestre, a declarat conducerea agenției reporterilor.  

Biroul de soluționare a anomaliilor pentru toate domeniile (AARO) a fost înființat în iulie și este responsabil nu numai de urmărirea obiectelor neidentificate de pe cer, ci și de sub apă sau în spațiu, scrie The Guardian.

Biroul a fost înființat după mai mult de un an de atenție asupra obiectelor zburătoare neidentificate pe care piloții militari le-au observat, dar uneori au fost reticenți să le raporteze din cauza fricii de stigmatizare.

În iunie 2021, Biroul Directorului de Informații Naționale a raportat că între 2004 și 2021 au avut loc 144 de astfel de întâlniri, dintre care 80 au fost surprinse cu mai mulți senzori.

De atunci, „am avut mult mai multe rapoarte”, a spus directorul biroului de anomalii, Sean Kirkpatrick. Când i s-a cerut să cuantifice, Kirkpatrick a spus „câteva sute”.

Un raport actualizat al directorului de Informații Naționale care va oferi cifre specifice privind noile rapoarte primite începând cu 2021 este așteptat până la sfârșitul anului, au spus oficialii.

Biroul a fost înființat nu doar pentru a examina întrebarea dacă există viață extraterestră, ci și riscul de securitate reprezentat de atâtea întâlniri cu obiecte zburătoare necunoscute de către instalații militare sau avioane militare.

În luna mai, Congresul a ținut prima audiere din mai bine de o jumătate de secol pe această temă, membrii exprimându-și îngrijorarea că – indiferent dacă obiectele sunt sau nu extraterestre sau pot fi folosite tehnologii noi de China, Rusia sau un alt potențial adversar – necunoscutul creează un risc de securitate.

Până acum, „nu am văzut nimic și suntem încă foarte devreme, asta ne-ar face să credem că oricare dintre obiectele pe care le-am văzut sunt de origine extraterestră”, a spus Ronald Moultrie, subsecretarul apărării pentru informații și securitate. „Orice sistem neautorizat din spațiul nostru aerian îl considerăm o amenințare la adresa securității.”

Biroul lucrează, de asemenea, la modalități de îmbunătățire a capacității sale de a identifica obiecte necunoscute, cum ar fi recalibrarea senzorilor care ar putea fi concentrați doar asupra aeronavelor adverse cunoscute sau a semnăturilor dronei, a spus Moultrie.

Unul dintre motivele pentru care vin sute de rapoarte suplimentare poate fi efortul depus pentru a destigmatiza raportarea eventualelor întâlniri. Fiecare serviciu și-a stabilit, de asemenea, propriile procese de raportare, a spus Kirkpatrick.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel