Câteva sfaturi pentru alegerea unui scaun de birou ergonomic profesional și a sta mai bine la birou (P)
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Pentru cei mai mulți oameni alegerea unui scaun potrivit pentru birou poate fi o mare provocare. 

Să muncești eficient ore în șir, dar în același timp să-ți menții și coloana vertebrală într-o poziție sănătoasă, nu este deloc o misiune simplă.

Mai mult, șezutul incorect la birou poate determina probleme nu doar la nivelul coloanei vertebrale, ci și la nivelul membrelor sau circulației sângelui.

De aceea, pentru a face cea mai bună alegere în ceea ce privește scaunul de birou ți-am pregătit o listă cu sfaturi pe baza cărora oricine poate deveni un expert în scaune ergonomice.

Ce caracteristici au în comun scaunele ergonomice profesionale?

#1 Spătarul reglabil

Spătarul unui scaun de birou ergonomic este reglabil, sau cel puțin flexibil, astfel încât să poată lua asupra lui presiunea de la nivelul spatelui. Dacă spătarul scaunului tău de birou este rigid, atunci el nu se poate numi scaun de birou ergonomic și ar fi bine să-l schimbi cu altul pentru a-ți crește gradul de confort.

#2 Elementele de suport

Există scaune ergonomice de birou cu suport pentru picioare, scaune cu suport pentru gât și scaune cu suport pentru coate, scaune care nu au niciunul din aceste elemente de suport și scaune care le au pe toate. Din punct de vedere al confortului, bineînțeles că cele mai bune scaune ergonomice sunt cele care prezintă toate aceste elemente de suport. Dar dacă nu găsești ceva pe placul tău, sau care să se încadreze în buget și care să aibe toate aceste dotări, atunci alege cel puțin un scaun cu suport pentru coate.

#3 Materiale premium

Și materialele sunt niște caracteristici prin care poți să deosebești scaunele ergonomice premium de cele oarecare. Materialul unui scaun de birou confortabil trebuie să lase pielea să respire, dar în același timp să fie și foarte rezistent. Iar dacă te interesează și aspectul, în locul unui scaun de birou clasic, negru, ai putea alege un scaun roșu sau albastru, niște culori care camuflează mai bine uzura.

Ce poți să faci în plus pentru a sta mai confortabil la birou?

Odată ce ți-ai cumpărat un scaun de birou profesional și ergonomic, următorul pas pentru a sta cât mai confortabil în timpul serviciului este să-ți amenajezi mediul de lucru.

Reglează-ți mai întâi înălțimea scaunului astfel încât să privești monitorul calculatorului drept, fără să-ți miști capul în sus sau în jos. Astfel, gâtul tău va sta în cea mai naturală poziție de care este capabil, iar ochii privind în față, nu-ți vor mai obosi.

Apoi, dacă scaunul tău de birou dispune de suport pentru coate, reglează-i elementele de suport astfel încât brațele tale să se îndoaie la un unghi de 90 de grade, iar antebrațele tale să stea paralel cu podeaua. Dacă scaunul tău nu dispune de suport pentru brațe, atunci poziționează-l în așa fel încât acestea să se sprijine pe birou și să nu-ți obosească.

Așează-ți tastatura cât mai la îndemână. Pentru o poziție confortabilă, tastatura calculatorului tău trebuie să fie poziționată suficient de aproape de tine astfel încât să nu fie necesar să te apleci pentru a scrie. Chiar dacă o simplă aplecare nu pare ceva prea dificil, dacă stai mult timp într-o astfel de poziție, cu siguranță te vei confrunta și cu dureri de spate.

Cum să elimini durerile de spate provocate de munca la birou?

Dacă investești într-un scaun profesional de birou, cel mai probabil durerile de spate vor dispărea de la tine. Dar dacă vrei să afli și alte metode prin care te poți relaxa rapid, iată ce alternative ai:

- nu lucra doar din poziție șezândă

- Când nu trebuie să fii strict în fața calculatorului, ridică-te de pe scaun, mișcă-te și chiar fă o scurtă plimbare prin încăpere. Astfel, sângele ți se va pune în mișcare și te vei dezmorți.

- începe-ți și încheie-ți lucrul cu o serie de exerciții fizice simple

- Dacă nu ai făcut acasă încălzirea de dimineață, fă-o la birou. Câteva genuflexiuni și întinderi sunt mai mult decât suficiente. De asemenea, ca să alungi mai repede oboseala, după ce ai terminat munca, înainte să pleci, acordă-ți câteva minute să-ți întinzi spatele și membrele.

- Poate că nu ți se pare foarte mult, dar dacă îți însușești astfel de obiceiuri vei avea parte de minuni!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel