Câteva modalități neobișnuite de folosire a fierului de călcat, pe care nu toată lumea le știe
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Modalități neobișnuite de folosire a fierului de călcat, pe care nu toată lumea le știe. Sursa - Pexels
Modalități neobișnuite de folosire a fierului de călcat, pe care nu toată lumea le știe. Sursa - Pexels
Știați că fierul de călcat poate fi folosit nu doar pentru a călca hainele?

Iată câteva moduri originale de folosire a fierului de călcat.

Îndepărtează defectele de pe mobila de lemn.  Dacă vrei să repari mobilierul din lemn, atunci un fier de călcat este o opțiune bună. Udă defectul de pe mobilă și pune deasupra un prosop umed. Pornește fierul de călcat la maximum și plimbă-l, cu mișcări circulare, de-a lungul prosopului. Acest lucru va reduce foarte mult defectul de pe lemn.

 
Gospodinele cu experiență păstrează cafeaua în frigider. Secretul lor a fost dezvăluit

Îndepărtează ceara - Setează fierul de călcat la o temperatură scăzută, pune un prosop de hârtie pe pata de ceară de pe haină și mișcă-l circular, până când hârtia va absorbi toată ceara.

Poți pregăti o omletă. Dacă vrei să gătești omletă, dar nu există nicio sursă de foc în apropiere, atunci pornește fierul de călcat la maxim, pune o tigaie deasupra și vei putea găti un preparat foarte gustos.

Elimină rapid mirosul neplăcut din baie cu acest truc: bunicile noaste îl foloseau mereu

Îndepărtează urmele de mobilă de pe covor. Pune un prosop umed peste urma de pe covor și trece rapid fierul de călcat încălzit înainte și înapoi pe prosop. Apoi scoate prosopul și piaptănă covorul.

Aplică un autocolant. Aplică lipici pe spatele autocolantului și pune folia de aluminiu deasupra. Apoi, cu fierul de călcat apăsă ferm în zona dorită, timp de aproximativ 10 secunde.

Pune câteva picături de ulei pe un burete și șterge robinetul: așteaptă câteva minute și vei vedea o magie!

Sigilează o pungă. Scoate cât mai mult aer din pungă și pune folie de aluminiu peste părțile pe care dorești să le sigilezi. Apăsă puternic cu fierul de călcat timp de 15-20 de secunde.

BONUS. Adăugă câteva picături dintr-un ingredient minune în apa fierului de călcat: hainele și cearșafurile vor fi parfumate

Cu siguranță, una dintre activitățile mai puțin preferate ale noastre este călcatul hainelor. Însă satisfacția de a avea cearșafuri și haine fără cute ne obligă să punem mâna pe fierul de călcat chiar și atunci când nu avem chef.

Însă putem face călcarea hainelor mai plăcută. Pe lângă faptul că dăm un aspect mai bun hainelor noastre, de fapt, putem profita de această activitate pentru a le face și mai parfumate. Trebuie doar să apelăm la un turc. 

Bunicile noastre adăugau câteva picături de apă de trandafiri în apa  pe care o foloseau pentru fierul de călcat. Prin urmare, atunci când vom apăsa butonul pentru abur, în timp ce călcăm hainele, apa de trandafiri va fi și ea vaporizată și ne va parfuma hainele.

Cum să speli șireturile albe: șase trucuri ieftine și eficiente

Este deosebit de eficient pentru călcarea gulerelor cămășilor. Mai mult, va parfuma întregul mediu în care călcăm. Dar să vedem cum putem folosi acest truc în siguranță și care sunt dozele corecte.

Ai grija sa alegi o apa de trandafiri cât mai naturală, fără ingrediente în plus, care, pe termen lung, ar putea crea depuneri în interiorul fierului de călcat.

Un capac de apă de trandafiri este suficient la două pahare de apă distilată. Nu este recomandat să folosiți produse care lasă reziduuri precum parfumuri, detergenți sau balsam. 

Amestecă oțet cu bicarbonat și aplică pe covorul murdar: petele încăpățânate vor rămâne amintire

Așadar, adăugăm doar câteva picături de apă de trandafiri în fierul de călcat pentru a ne parfuma hainele. Nu uitați să  curățați regulat și cu atenție ferul de călcat pentru a preveni depunerile de  calcar. Dacă nu sunt îndepărtate, aceste depuneri pot compromite funcționalitatea fierului de călcat și pot provoca pete pe haine.

Pentru curățarea tălpii fierului de călcat puteți pregăti un pahar de oțet fierbinte cu o lingură de sare. Înmuiați un burete în acest amestec și curățați talpa fierului de călcat.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel