Căţeluşă, lovită intenționat cu mașina de un șofer. Animalul a rămas pe străzi după moartea stăpânului
Autor: Florentina Constantin | Publicat pe: 05 iul 2022, 12:35
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Mia)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Mia)
O căţeluşă a fost lovită intenţionat de o maşină. Polițiștii au intervenit și au salvat animalul.

O căţeluşă rămasă fără stăpân a fost lovită intenţionat de o maşină pe o stradă din Orăştie, animalul fiind salvat de poliţişti, care au declanşat o anchetă pentru depistarea persoanei care s-a aflat la volanul autoturismului implicat în acest incident, a informat marţi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, screi Agerpres.

Căţeluşa a aparţinut unei persoane din Orăştie care a decedat, iar de atunci animalul, dintr-o rasă comună, a rămas singur.

Incidentul a fost anunţat Poliţiei Orăştie, duminică seara, oamenii susţinând că o maşină, la volanul căreia se afla o persoană necunoscută, a lovit intenţionat animalul virând spre acesta, pe strada Pricazului din localitate.

"Poliţiştii din cadrul Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au deplasat în municipiul Orăştie şi au stabilit că animalul prezenta o fractură la nivelul membrului anterior drept şi se afla în stare de şoc, motiv pentru care a fost transportat la o clinică veterinară din municipiul Deva, pentru acordarea ajutorului medical specializat", a precizat IPJ Hunedoara.

Ulterior, căţeluşa a fost preluată de reprezentanţii unei asociaţii pentru protecţia animalelor în vederea continuării asistenţei medicale veterinare şi cazării într-un adăpost autorizat. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănire cu intenţie a unui animal, cercetările vizând identificarea autorului şi tragerea la răspundere penală a acestuia, a menţionat IPJ Hunedoara.

Amendă în valoare de 12.000 de lei pentru un bărbat care și-a abandonat câinele

În luna iunie, un bărbat a fost amendat cu suma de 12.000 de lei după ce și-a abandonat câinele la o mănăstire.

Un bărbat a fost amendat cu 12.000 de lei după ce și-a abandonat câinele în zona Mănăstirii Căldărușani, comuna Gruiu, județul Ilfov, transmite Agerpres. Polițiștii au fost în teren să caute câinele, dar nu l-au găsit.

„O doamnă ne-a scris pe Facebook, în data de 3 iunie, că un bărbat a oprit mașina, undeva în zona Mănăstirii Căldărușani, comuna Gruiu, a deschis portbagajul, a scos un câine din sac și i-a dat drumul. Femeia a încercat să-i explice că fapta lui înseamnă abandon, dar lui nu i-a păsat. Noi am trimis imediat fotografiile primite Biroului Protecția Animalelor din cadrul IPJ Ilfov. Doamna care a văzut totul a dat declarație la poliție”, relatează Protecția Animalelor din CJ Ilfov.

"Rețineți: abandonul animalelor se pedepsește cu amendă de până la 12.000 de lei"

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost amendat cu suma maximă prevăzută de lege, respectiv 12.000 de lei.

„Polițiștii au fost în teren să caute câinele, dar nu l-au găsit. Din cauza traumei s-a speriat și a fugit. Mulțumim enorm poliției pentru implicare! Am colaborat foarte bine în acest caz. Și ne-am mișcat repede. Și, de asemenea, mulțumim enorm doamnei care ne-a scris. Nu trebuie să rămânem indiferenți! Rețineți: abandonul animalelor se pedepsește cu amendă de până la 12.000 de lei. Niciodată nu vom scăpa de problema animalelor de pe străzi, dacă vom continua să aruncăm suflete la margine de drum. Legea e lege pentru toată lumea”, se mai arată în comunicarea citată.

Amendă uriașă pentru o femeie care nu şi-a sterilizat câinele, în București

O femeie din București a fost amendată cu 5.000 de lei pentru faptul că nu şi-a sterilizat câinele, a informat anterior Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti într-o postare pe Facebook. Totodată, alți 20 de proprietari de animale de companie din zona cartierelor Industriilor, Andronache şi Colentina au fost sancţionaţi contravenţional şi somaţi să intre în legalitate, ca urmare a faptului că nu şi-au sterilizat animalele. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali au depistat 21 de proprietari de animale de companie care au fost sancționați.

"Cea mai aspră sancţiune a fost în valoare de 5.000 de lei şi a fost aplicată unei femei în vârstă de 39 de ani. Aceasta deţine o căţeluşă de rasă comună, nesterilizată, fără carnet de sănătate şi microcip. Iar, de aproape o lună de zile are şi patru pui despre care recunoaşte că nu s-a hotărât ce să facă cu ei. Cu ocazia întocmirii procesului verbal, T.A. a declarat că nu cunoaşte legea referitoare la obligativitatea sterilizării animalelor de companie şi că analizează posibilitatea contestării în instanţă a sancţiunii pe motiv că amenda este prea mare.

Potrivit O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, deţinătorii de câini din rase comune sau metişi au obligaţia sterilizării acestora. Nerespectarea acestei prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.", se arată în postarea Poliției Locale a Municipiului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?