Cățel furat în urmă cu opt luni, descoperit în Italia. Final fericit pentru Chips
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay. Cățel furat în urmă cu opt luni, descoperit în Italia
foto ilustrativ pixabay. Cățel furat în urmă cu opt luni, descoperit în Italia
Un cățel, furat acum opt luni, a fost găsit în... Italia. 

Un cățel furat în urmă cu 8 luni din Franța - Chips - a fost regăsit în Italia. Pentru că două grupuri de persoane se certau pentru el, cățelul a ajuns în prima fază într-un adăpost din Toscana, Italia, conform Mediafax. 

Cățelul a ajuns la adăpost, în Italia

Luna trecută, poliția din Livorno a intervenit pentru a soluționa o dispută între două grupuri de persoane care revendicau proprietatea unui cățeluș. Pentru că nu aveau documente care să ateste proprietatea, câinele a fost încredințat adăpostului municipal de câini ”La Cuccia nel Bosco”, scrie La Stampa.

Fotografia cățelului, ajunsă publică, a ajuns să fie văzută de stăpâna din Franța

Ulterior, fotografia cățelului a ajuns pe rețelele de socializare, iar o femeie din Montpellier, Franța, și-a recunoscut câinele, pe nume Chips, care îi fusese furat în Franța în luna aprilie.

După ce a văzut fotografia, femeia a contactat adăpost din Livorno și, după ce a trimis pașaportul, fotografia și carnetul de sănătate al câinelui. Apoi, franțuzoaica s-a reîntâlnit cu câinele ei la Livorno și s-a întors la Montpellier cu el.

”Această întâmplare ne dă imboldul să continuăm să lucrăm pentru binele oaspeților noștri, sperând că vor mai fi și alte povești frumoase de acest gen”, au spus reprezentanții adăpostului. 

Câinii înțeleg până la peste 200 de cuvinte

Câinii înțeleg în medie 89 de cuvinte, unii ajung până la 215. Este concluzia unui studiu realizat de Universitatea Dalhousie, Canada, publicat în revista Applied Animal Behaviour Science.

”Așezat”, ”stop" sau ”să mergem" - câinii nu numai că înțeleg aceste cuvinte, care sunt probabil cel mai des folosite comenzi, dar înțelegerea se extinde la o medie de 89 de cuvinte și fraze.

Unii câini ajung să înțeleagă până la 215 de cuvinte. Este concluzia unui studiu realizat de Universitatea Dalhousie, Canada, publicat în revista Applied Animal Behaviour Science, scrie La Stampa.

Câinii ciobănești și câinii de companie sunt cei care răspund la cele mai multe cuvinte și fraze.

Printre primele rase se numără Ciobănescul australian, Border Collie, Welsh corgi cardigan, ciobănescul pitic american și câinele scoțian de Shetland. Printre câinii de companie se numără Bichon Frise, Cavalier King Charles Spaniel și Chihuahua.

Echipa de cercetare a intervievat 165 de proprietari de câini de diferite rase și vârste. Deoarece au fost recrutați online, iar sondajele au fost anonime, cercetătorii nu au știut exact de unde provin. Singura cerință a fost ca stăpânii câinilor să folosească limba engleză, în așa fel încât rezultatele să poată fi comparate.

Participanții au fost rugați să raporteze numărul de cuvinte la care câinii lor pot răspunde și pe care le înțeleg. Răspunsurile au fost definite ca fiind entuziasmul, atingerea cuiva sau a unui obiect, ridicatul privirii, alergatul, mișcarea cozii sau efectuarea acțiunii cerute (de exemplu, ”așezat").

S-a constatat că animalele răspund la un număr de cuvinte cuprins între 15 și 215, cu o medie de 89.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel