Categoriile de persoane care NU ar trebui să își pună niciodată BOTOX. "Riști să faci ANTICORPI"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Categoriile de persoane care nu ar trebui să își pună niciodată BOTOX. "Riști să faci ANTICORPI" / Foto: Pexels, de Тарапата Анна
Categoriile de persoane care nu ar trebui să își pună niciodată BOTOX. "Riști să faci ANTICORPI" / Foto: Pexels, de Тарапата Анна
Botoxul poate fi folosit ca tratament pentru pentru transpirație, acnee sau cuperoză. Află în articol care sunt categoriile de persoane care nu au voie să și-l injecteze.

Viviana Iordache a vorbit în exclusivitate pentru DC Medical despre când și cum îți pui corect botox și acid hialuronic. Întrebată dacă există contraindicații pentru botox, sau reacții adverse, sau dacă există persoane care nu ar trebui să-și facă niciodată botox, medicul Viviana Iordache a răspuns ferm că "da, absolut".

"La toxina botulinică există contraindicații medicale absolute. Una dintre ele este scleroza în plăci, deci există boli în care este interzică folosirea la pacientul respectiv a toxinei botulinice, există contraindicații relative, de exemplu în sarcină. Există specialități în care folosim botox în doze mult mai mari decât în cele estetice, dar dacă omul are probleme neurologice importante, chiar dacă femeia respectivă e însărcinată se face tratamentul cu botox, dar noi, ca dermatologi, nu-l facem, pentru că mă duc către faptul că nu avem studii și atunci în formularele noastre de consimțământ precizăm că nu trebuie ca pacienta să fie însărcinată sau să alăpteze în momentul prezentării pentru toxina botulinică, dar în momentul prezentării, nu că nu va rămâne gravidă peste o lună sau nu că a născut și a terminat de alăptat de o săptămână sau chiar de o zi.

"Riști să faci anticorpi"

Sunt anumite contraindicații care țin de pacient ca anatomie, deci nu permite zona lui și asta ca să nu ai accidente cu el. Și aici eu, care sunt și trainer pentru toxina botulinică, mă străduiesc foarte mult să-mi ajut colegii să înțeleagă că schemele de injectare trebuie foarte atent adaptate la anatomia și la problemele, fie medicale, fie estetice ale persoanei respective și mai sunt inclusiv niște contraindicații date de frecvență.

O frecvență prea mare, dacă faci botox prea des, riști să faci anticorpi și să nu mai ai efect la el, deci să nu-l mai poți folosi și peste o perioadă de timp să nu-și mai facă efectul.

Deci folosirea lui prea frecventă devine contraindicație, care nu e medicală... însă, în schimb, să știți că dermatologic, botox-ul capătă de la sezon la sezon din ce în ce mai multe indicații.", a declarat medicul Viviana Iordache. Vezi continuarea pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel