Câte companii oferă angajaților telefoane, tablete și laptopuri. România și Bulgaria, în coada clasamentului
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Datele Eurostat au dezvăluit câte companii cu mai mult de 10 angajați oferă dispozitive mobile cu acces la internet.

Peste două treimi dintre companiile cu cel puțin 10 angajați, din Uniunea Europeană, au furnizat angajaților dispozitive mobile cu acces la Internet, a transmis Eurostat, conform Agerpres.

Datele Eurostat arată că, în Bulgaria, 46% din companii au furnizat angajaților telefoane, laptopuri sau tablete cu acces la Internet. Tot ultimele locuri sunt ocupate și de Grecia (56%), România (58%) și Marea Britanie (60%).

Țările nordice, în top

La polul opus, aproape toate companiile cu peste 10 angajați din țările nordice au furnizat dispozitive mobile cu acces la Internet, începând cu Finlanda (96%), Danemarca (92%) și Suedia (87%). Croația și Lituania (86%), Cehia și Slovenia (83%) și Estonia și Austria (80%) sunt alte țări în care companiile oferă laptopuri, telefoane mobile sau tablete cu acces la Internet.

În Uniunea Europeană, firmele care au furnizat angajaților lor astfel de dispozitive a crescut, de la 65% până la 68%. Chiar dacă este sub media Uniunii, ponderea companiilor din România care oferă dispozitive mobile angajaților a crescut de la 51% la 58%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel