Câte amenzi s-au dat pentru blocarea circulației în intersecții, în București, în 2021. Răspuns oficial pentru DCNews
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Frecvent, circulația din București, mai ales la orele de vârf, este blocată, în marile intersecții. Blocarea intersecției este sancționată, conform legii. Câte sancțiuni s-au dat în București, în 2021, pentru această încălcare a legislației rutiere care duce la ambuteiaje? Ne-a răspuns Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. 

Legislația rutieră prevede să nu pătrunzi în intersecție, ca șofer, dacă, prin acest gest, o blochezi: ”Se interzice intrarea într-o intersecţie chiar dacă semnalul luminos ori un indicator de prioritate permite, dacă din cauza aglomerării circulaţiei conducătorul de vehicul riscă să rămână imobilizat, stânjenind sau împiedicând desfăşurarea traficului.”. 

Astfel, în mod normal, trebuie să rămâi la semafor, înaintea marcajului sau înaintea trecerii de pietoni, indiferent dacă semnalul luminos ce ți se adresează este verde, dacă prin gestul tău riști să rămâi blocat în intersecție și să incomodezi circulația. De asemenea, nu trebuie să pătrunzi în intersecție, dacă constați că aceasta este deja blocată. 

De multe ori, șoferii calcă accelerația, pe culoarea galbenă a semaforului, profitând de cele câteva secunde care le-ar permite să iasă din intersecție sau doar să înainteze. Tot de multe ori, ei sunt cei care blochează traficul ori contribuie la blocarea lui sau, și mai rău, produc accidente. 

Lipsa educației rutiere se vede în fiecare zi în trafic. Lipsa cunoașterii legislației rutiere, de asemenea. Despre lipsa respectului în trafic, nici nu mai vorbim, dacă nu sunt respectate nici măcar regulile rutiere ce aduc, prin încălcarea lor, amenzi considerabile. 

Citește și: EXCLUSIV  Titi Aur, trei REGULI esențiale pe șoșea, pentru a evita accidentele. Când să înveți să conduci defensiv, modelul european

Blocarea intersecțiilor din Capitală este o normalitate de zi cu zi a șoferilor, fiind tratată ca o banalitate, însă nu degeaba trăim în orașul în care petrecem în trafic nu mai puțin de un city-break pe an. Patru zile se pierd în traficul din București, anual. Vezi aici mai mult

Prin urmare, am făcut o solicitare către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, pentru a vedea câte sancțiuni au fost aplicate în acest context, în 2021. Răspunsul arată că 105, adică aproximativ o amendă la 3,5 zile. 

Răspunsul se referă la pătrunderea într-o intersecție deja blocată, sancționată cu 4 sau 5 puncte de amendă și 3 de penalizare. S-au dat 28 astfel de sancțiuni. De asemenea, răspunsul se referă la blocarea circulației în interiorul intersecției, prin pătrunderea în ea, sancționată cu puncte de amendă, între 9 și 20, dar și cu 6 puncte de penalizare. S-au dat 77 de astfel de amenzi. 

Vezi aici răspunsul complet

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel