Cațavencii au plecat de la Dinu Patriciu. Dinescu și Bușcu, noii proprietari
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dinescu
dinescu

"Cațavencii" s-au desprins de grupul Adevărul Holding al lui Dinu Patriciu. Potrivit paginademedia.ro, noii proprietari ai revistei de satiră sunt Mircea Dinescu și Doru Bușcu.

Surse De Ce News au confirmat ruperea revistei Cațavencii de grupul lui Dinu Patriciu. Suma pentru care a fost negociată  revista nu este mare, dar nici neglijabilă, fiind una normală pentru valoarea publicației de umor, în actuala conjunctură de piață, ne-a declarat sursa citată.

Decizia referitoare la schimbarea de proprietar trebuia anunțată după 15 septembrie, dar informația a fost scăpată de Mircea Dinescu, ne-a mai declarat sursa citată. Revista se poate autofinanța și era pe plus, dacă nu se ține seama de influențele altor afaceri din trust. Principala problemă era asigurarea cu hârtie, pentru tirajul revistei. Noii proprietari se bazează pe vânzarea la chioșc, pentru că revista Cațavencii nu are costuri mari de funcționare. În redacție lucrează 15 persoane, dintre care multe au și alte joburi. Revista este un produs scump, vândut cu 2,5 lei, față de un ziar similar care costă doar 1 leu. cațavencii are un tiraj mare și poate supraviețui din vânzarea liberă, dacă nu este grevată de alte pierderi.

Decizia vine în contextul în care trustul lui Dinu Patriciu se confruntă cu mari probleme financiare, în ultimul timp ziarul fiind distribuit în cea mai mare parte numai la abonați, iar inserturile ajungând la unele chioșcuri fără ziar.

Revista Cațavencii este editată, mai nou, de compania Patetic Media SRL. “Doru Bușcu a fost cu ideea numelui”, a spus pentru Paginademedia.ro poetul Mircea Dinescu. De ce a preluat jumătate de ziar. “Oricum scriu la Cațavencii în fiecare săptămână”, a amintit poetul.

 Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Patetic Media SRL este deținută de Mircea Dinescu și de către Doru Bușcu, în procente egale: 50-50.

Pentru viitor, acționarii revistei încearcă să găsească un investitor pentru  formarea unui trust de presă, care să mai cuprindă un cotidian și chiar un post de televiziune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel