Catastrofe și dezastre. Bilanțul pe 2016
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Costurile catastrofelor naturale şi ale dezastrelor provocate de om la nivel mondial au crescut în 2016 până la 158 miliarde de dolari, de la 94 miliarde de dolari în 2015.

Din pagubele totale, aproximativ 49 de miliarde de dolari (adică mai puţin de o treime) au fost acoperite de companiile de asigurări, chiar dacă pierderile acoperite de asigurări au crescut, comparativ cu 37 miliarde de dolari în 2015, adaugă Swiss Re, citat de Agerpres.

"Diferenţa dintre pierderile totale şi pierderile asigurate în 2016 arată că multe evenimente au avut loc în zonele unde gradul de acoperire este redus", a subliniat  sursa citată.


Dezastrele naturale au fost responsabile pentru cea mai mare parte din pierderile totale, 150 de miliarde de dolari, din care 46 miliarde de dolari au fost acoperite de asigurări. Cutremurele şi furtunile precum uraganul Matthew au provocat cele mai mari pierderi companiilor de asigurări în 2016, grupul Swiss Re precizând că aproximativ 10.000 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza dezastrelor naturale. 

"Societatea este subasigurată împotriva riscului de cutremur, iar decalajul de protecţie este o sursă globală de îngrijorare", subliniază economistul şef al Swiss Re, Kurt Karl. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel