Cătălin Striblea revine cu o bombă de presă: două documente care arată adevărul despre Mineriadă
Data publicării:
Autor: Ion Voicu, ionvoicu
WhatsApp
Cătălin Striblea
Cătălin Striblea

Cătălin Striblea revine cu emisiunea ”Ultima oră”, duminică, 16 iunie, de la ora 20, la România Tv. Realizatorul a trecut printr-o încercare personală foarte grea, după ce a suferit o intervenție chirurgicală în ianuarie, pentru un hematom cerebral care îi punea viața în pericol. Recuperarea medicală a fost spectaculoasă, iar Striblea a început să participe la emisiuni încă din luna mai.

[caption id="attachment_328826" align="alignleft" width="310"] foto: rtv.net[/caption]

Înainte de reluarea popularei emisiuni, Cătălin Striblea a explicat, într-un scurt interviu pentru DeCe News care este formatul ales și care sunt planurile sale de viitor.

”O perioadă, mai lungă sau mai scurtă, nu știu, Ultima Oră va fi difuzată duminica, de la ora 20 la ora 21, a spus Cătălin Striblea. Este un format care presupune o discuție cu un invitat, unu la unu, adică un interviu-portret, dar se vor difuza și imagini sau documente în premieră. O să povestim despre România și ceea ce se petrece sau s-a petrecut în viața românilor. Emisiunea va fi înregistrată. Mâine, de pildă, am o discuție cu Doru Viorel Ursu”.

Despre Mineriadă?

”Interviul pornește de la Mineriadă, dar se vor prezenta în premieră două documente olografe, care vor lămuri, cât se poate de corect, istoria acelor zile din iunie 1990. Sunt scrise de mână de unul dintre cei mai importanți oameni din România, sunt documente care au circulat la nivelul conducerii de stat. Practic, după 22 de ani, putem afla ce s-a petrecut cu țara noastră. Documentele sunt două piese cheie din istoria României”.

Cât durează producția unei astfel de emisiuni?

”Filmarea interviului durează o oră și jumătate, două ore. Dar producția ia trei zile. Pregătirea înseamnă muncă în echipă, documentare, filmări. Echipa este cea cu care am realizat și înainte Ultima oră, exact aceeași oameni: Raluca Damian, Dana Badea, Silviu Apostol”.

Ai emoții?

”Nu aveam emoții excesive nici la intrarea în direct, legate strict de ceea ce se întâmpla în platou. Emoțiile, stresul, sunt legate de pregătirea subiectelor, de găsirea celor mai potriviți invitați, într-un cuvând, de producție”.

Când vei reveni în direct?

”Încep, așa cum s-a anunțat, cu o serie de emisiuni săptămânale, duminica. Pe măsură ce mă pun la punct, voi veni tot mai des ca invitat, în alte emisiuni de la România TV. Apoi voi trece la direct și la cinci-șase emisiuni pe săptămână. Revenirea la direct se va petrece destul de repede, așa cred”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel