Cătălin Predoiu, vizită discretă în SUA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat marți seară că a efectuat recent o vizită privată în SUA, unde s-a întâlnit cu oameni politici, afaceriști și experți.

În decursul vizitei sale, Predoiu susține că a remarcat dificultățile financiare în care se zbate ambasada României la SUA și prezența slabă a interesului românesc în Congresul american.

"Câți lobbyști lucrează în Congresul american pentru România? Zero! Dacă vrem să nu mai fie coadă (referitor la vize - n.r), dl. ministru de Externe mâine dimineață să facă un grup de lucru și să facă o notă guvernului prin care să propună creșterea prezenței interesului românesc în Congresul american", a declarat Predoiu în ediția de marți a emisiunii "Jocuri de Putere", difuzată de Realitatea Tv.

Liderul Alianței Creștin Liberale a precizat că, între subiectele discutate în SUA s-au numărat cel al dezvoltării parteneriatului economic româno-american, al investițiilor sau al faptului că România se reformează.

Cătălin Predoiu i-a reproșat premierul Victor Ponta că urmează să efectueze în această toamnă o vizită în China fără "să aibă treabă" la Beijing.

"Când ești premier și mergi într-o țară fără să ai un scop economic, atunci te duci fie la turism, fie e o vizită ritualică", a afirmat Predoiu.

EBA sare la gâtul Elenei Udrea: o acuză de sabotaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel