Cătălin Ivan: Moţiunea este o răfuială electorală
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Candidatul Partidului Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN) pentru Preşedinţie, Cătălin Ivan, a declarat vineri, la Timişoara, că moţiunea de cenzură la adresa Cabinetului Dăncilă este doar o răfuială electorală, care nu are legătură cu România sau cu românii. 

'Nu cred că moţiunea de cenzură are vreo legătură cu România sau cu românii. Este doar o răfuială electorală şi este regretabil că România este aruncată într-o criză politică doar dintr-un calcul cinic, electoral. Am spus încă de la început că Viorica Dăncilă nu trebuia să fie premier, că acest guvern este poate cel mai prost din istoria României. (...). Nu văd din partea lui Klaus Iohannis sau a lui Dan Barna sau a celor care vor să susţină această moţiune vreo viziune pentru România. Ei spun doar că Dăncilă este rea, dar tot Dăncilă era şi când Klaus Iohannis a numit-o premier, fără să ezite. Naşul acestui guvern este Klaus Iohannis', a afirmat Cătălin Ivan, pentru AGERPRES.

El a explicat că şeful statului a acceptat nominalizarea Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier pentru că îi convenea un guvern slab. Cătălin Ivan a detaliat într-o conferinţă de presă că în aceste momente ar trebui ca toţi prezidenţiabilii să-şi prezinte soluţiile pe care le au pentru problemele României, dar se preferă discuţiile despre 'cine şi câţi parlamentari cumpără dintr-o parte în alta'. 'Asistăm la un târg de parlamentari, se vând şi se cumpără deputaţi şi senatori, în dispreţ total faţă de principiile democratice care ar trebui să stea la baza funcţionării statului', a menţionat Ivan.

Ion Răducanu, preşedintele ADN Timiş, a adăugat, în acelaşi context, că moţiunea va conduce la un haos şi mai mare pentru că dacă moţiunea va trece, va trebui format un alt guvern. El a argumentat că în perioada campaniei prezidenţiale este imposibil să faci acest lucru, iar alegerile anticipate par puţin probabile în condiţiile în care termenul din Constituţie pentru formarea unui nou guvern este de 60 de zile, fiind nevoie de două formule guvernamentale respinse pentru a se ajunge în această situaţie.

'Acest lucru nu se va întâmpla, pentru că parlamentarii aflaţi în exercitarea mandatului nu vor respinge şi o a doua propunere de premier şi vor pune tot pe unul ca Dacian Cioloş, de exemplu, care va nenoroci ţara şi mai mult. Nu am făcut nimic (...)', a mai afirmat Ion Răducanu. În altă ordine de idei, Cătălin Ivan a anunţat că a depus, vineri, plângere penală pentru abuz în serviciu şi discriminare împotriva tuturor membrilor Biroului Electoral Central (BEC), dar a sesizat şi CSM, considerând că la depunerea semnăturilor s-a manifestat un 'abuz imens' împotriva tuturor celor care 'nu fac parte din oculta care s-a refugiat în Parlament'.

'Începând de astăzi vor fi verificate cele 2,2 milioane de semnături ale preşedintelui Klaus Iohannis, cele 1,43 milioane de semnături ale Vioricăi Dăncilă şi ale tuturor celorlalţi candidaţi care au depus listele cu semnături. Începând de astăzi, toţi cei 14 candidaţi trebuie să beneficieze de acelaşi tratament din partea instituţiilor statului. Prin această plângere penală am creat premisele ca actuala campanie electorală să plece de la zero, să fim toţi egali la start', a afirmat Cătălin Ivan, în conferinţa de presă.

El a punctat că va trebui amendată legea finanţării partidelor politice, întrucât cei care nu fac parte dintr-un partid parlamentar nu au nicio şansă de a candida sau de a duce o campanie electorală civilizată, pentru că instituţiile statului lucrează în aşa fel încât 'nimeni să nu-i deranjeze pe cei care sunt acum în Parlament'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel