Cătălin Hideg susţine că Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă i-ar fi cerut 600.000 de euro pentru a scăpa de închisoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
 FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Omul de afaceri Cătălin Hideg, cel care i-a denunţat la DNA pe foştii generali SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă a zis, joi, că aceştia i-ar fi solicitat, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de euro cu scopul de a îl ajuta să obţină o pedeapsă cu suspendare, într-un dosar în care are o condamnare în primă instanţă de 4 ani închisoare pentru fraude cu fonduri europene. 

Cătălin Hideg, patronul companiei Sanimed International, a fost condamnat în luna februarie 2024 de Tribunalul Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare pentru folosire de documente false şi spălare de bani, într-un dosar cu privire la o fraudă cu fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro. În prezent, dosarul se află în faza de apel la Curtea de Apel Bucureşti.

'Am avut o întâlnire cu domnul Dumbravă, care l-a recomandat pe domnul Trăilă ca viitorul meu avocat. Am fost la dânsul la birou, la cabinetul de avocatură, unde mi-au spus iniţial că vor 700.000 de euro plus TVA. Ulterior, eu i-am spus că e o sumă foarte mare, că nu am mai văzut asemenea onorarii în România. Dânsul mi-a spus ca aşa a primit ordine de la domnii generali, că asta e suma pe care trebuie să o plătesc dacă vor să mă ia ca şi client. I-am spus că este foarte mult şi ofer suma de 500.000 de euro. Dânsul a zis: 'Bine, nu pot să decid eu, trebuie să vorbesc cu domnii în generali şi peste câteva zile să vă transmit care a fost decizia.

Ulterior, m-am prezentat din nou la cabinetul domnului avocat Trăilă şi mi-a spus că singura variantă pe care o acceptă este de 600.000 de euro cu TVA, altfel nu putem încheia acest contract de asistenţă juridică. Şi am semnat contractul', a zis Cătălin Hideg, joi, într-o intervenţie la Antena 3 CNN.

În schimbul acestor bani, i s-ar fi promis 'optimizarea problemelor sale din justiţie', respectiv să primească o pedeapsă cu suspendare.

'Când am încheiat contractul, mi-au spus că dacă lucrurile decurg bine la instanţa de fond şi judecătorul, care a fost student al domnului Trăilă, va da o rezoluţie pozitivă, la Curtea de Apel va fi mai simplu şi că vom scădea aceşti ani', a spus Hideg. El a adăugat că s-a întâlnit cu Florian Coldea în vara anului 2023 la o terasă, unde a fost şi un prieten de-al său care venise din Emiratele Arabe Unite, iar fostul general i-ar fi spus că ştie de problema lui.

Cătălin Hideg a mai zis faptul că a plătit o primă tranşă de 100.000 de euro, dar nu a mai avut bani, după care ar fi fost ameninţat să achite restul sumei. El a recunoscut că a depus un denunţ la DNA şi peste 20 de înregistrări cu 'probe clare' contra celor care l-au ameninţat. Pe de altă parte, Cătătlin Hideg a mărturisit faptul că nu are probe că banii pe care i-a dat avocatului Trăilă ar fi ajuns la foştii generali SRI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel