Cătălin Drulă le-a mulţumit primarilor şi directorului Metrorex pentru desfiinţarea spaţiilor comerciale de la metrou. "Un cartel se destructurează cu ranga"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2
Facebook Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, le-a mulţumit primarilor de sectoare din Bucureşti, dar şi directorului Metrorex, pentru desfiinţarea spaţiilor comerciale de la metrou. 

"Legea este lege. Unde e lege nu e tocmeală. Aşa cum am anunţat, Metrorex a început eliberarea acelor spaţii comerciale care ocupau domeniul public ilegal. De altfel, ministerul Transporturilor a trimis o notificare Metrorex, pentru a-şi exercita obligaţiile care îi revin în calitate de concesionar al proprietăţii publice. Toată infrastructura de metrou şi toate staţiile sunt domeniu public, proprietate publică dată în concesiune pe 49 de ani, pe un contract semnat la începutul anilor 2000. Concesionarului îi revine obligaţia de a ţine în bună ordine domeniul public. Acele construcţii provizorii, numite spaţii comerciale, sunt ilegale sub multiple aspecte. Cel mai important este că nu au autorizaţie de construire sau alt aviz emis de o autoritate a administraţiei, nu au dreptul legal, comercial, de a ocupa acel domeniu public", a declarat Cătălin Drulă la conferinţa de presă de la finalul şedinţei de Guvern. 

Directorul Metrorex, intervenţie cu ranga. Drulă îl laudă

"Vreau să mulţumesc tuturor autorităţilor care au fost implicate în acţiunea de azi. Mulţumesc primăriei Sectorului 2, pentru că a acţionat la restabilirea legalităţii. E treaba administraţiilor locale să restabilească legea pe domeniul public. Mulţumesc şi directorului Metrorex, Ştefan Paraschiv, un om curajos, care şi-a asumat o misiune grea. Am văzut comentarii despre folosirea de către acesta a unei răngi. Da, un cartel se destructurează cu ranga. Îl felicit pentru un act de curaj şi asumare. Mulţumesc şi forţelor de ordine publică, care şi-au făcut datoria. 

Primari din alte sectoare sunt notificaţi de minister şi se află în procedură similară. Mi-au confirmat deja dl Ciprian Ciucu, dna Clotilde Armand, dl Băluţă, le mulţumesc că îşi fac datoria", a mai spus Cătălin Drulă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel