Cătălin Chirilă, bronz la 500 de metri, la Europenele de la Munchen. Sâmbătă a obținut aurul la 1000 de metri
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
sursa foto: Facebook/Cătălin Chirilă
sursa foto: Facebook/Cătălin Chirilă
Sportivul român Cătălin Chirilă a câştigat medalia de bronz în proba de canoe simplu pe 500 de metri, duminică, la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen.

Cehul Martin Fuksa a obţinut al optulea său titlu european în această probă, cu timpul de 1 min 47 sec 183/1000, fiind urmat în clasamentul final de moldoveanul Serghei Tarnovschi, la 977/1000, şi de Chirilă, vicecampion mondial la 500 metri la începutul lunii la Halifax, la 1 sec 181/1000.

Ultima medalie obţinută de România la Europene în proba de canoe simplu pe 500 metri a fost adusă de Florin Mironcic, argint în 2006, la Racice.

Cătălin Chirilă a câştigat la Munchen şi aurul la canoe simplu pe 1.000 de metri.

Chirlă (CSA Steaua) obţinuse la începutul lunii aur (canoe simplu - 1.000 m) şi argint (canoe simplu - 500 m) la Mondialele de la Halifax (Canada).

Sămbătă, medalie de aur pentru Chirilă la proba de 1000 de metri

Sportivul român Cătălin Chirilă a cucerit medalia de aur în proba de canoe simplu pe 1.000 metri, sâmbătă, la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen.

Chirilă (24 ani), campion mondial în această probă, la începutul lunii, în Canada, a condus cursa de la un capăt la altul şi s-a impus cu timpul de 3 min 49 sec 681/1000, fiind urmat în clasamentul final de cehul Martin Fuksa, multiplu campion european şi medaliat la Mondiale, la 351/1000, şi de italianul Carlo Tacchini, la 1 sec 956/1000.

Ultima medalie europeană la canoe simplu 1.000 m a fost cucerită în 2011 la Belgrad de Iosif Chirilă (argint), iar ultimul titlu european a fost obţinut de Florin Mironcic (2006) la Racice.

Chirilă (CSA Steaua) va evolua duminică, de la ora 12:30 (ora României), şi în finala probei de canoe simplu pe 500 de metri, în care este vicecampion mondial la Halifax (Canada).


Mesajul lui Ciucă pentru Chirilă, după aurul obținut sâmbătă

Premierul Nicolae Ciucă îl felicită, sâmbătă pe canoistul Cătălin Chirilă, după obţinerea succesul repurtat la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen, afirmând că sportivul român "continuă să ne facă mândri de performanţele sale".

"După succesul recent obţinut în Canada, Cătălin Chirilă a câştigat titlul european la canoe simplu 1000 de metri pe pista olimpică Regata, acolo unde legendarul Ivan Patzaichin arăta că nimic nu este imposibil, câştigând titlul olimpic cu pagaea ruptă. Felicitări, Cătălin Chirilă! Calde mulţumiri pentru că ai cinstit tricolorul României, asemenea tuturor campionilor noştri care au dovedit valoarea sportului românesc!", afirmă prim-ministrul, într-o postare pe Facebook.

Şeful Executivului transmite "felicitări şi mulţumiri tuturor sportivilor români, antrenorilor şi familiilor care i-au susţinut pentru că au adus bucurie românilor prin rezultatele lor excepţionale!". "Suntem mândri de campionii noştri!", a adăugat Nicolae Ciucă.

Aur și argint sâmbătă la natație, pentru România

Sportivii români Constantin Popovici şi Cătălin Preda au câştigat medaliile de aur, respectiv argint în proba de sărituri în apă de la mare înălţime (27 metri), încheiată sâmbătă seara la Campionate Europene de nataţie de la Roma.

Popovici a intrat în istorie ca primul campion european în această probă, câştigând cu un total de 455,70 puncte. Preda, care a condus după primele trei manşe ale acestei probe, desfăşurate joi, vineri şi sâmbătă, a ocupat în cele din urmă locul al doilea, cu 436,20 puncte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel