Data actualizării:
Data publicării:

Cătălin Cherecheș, reacție după ce soacra sa ar fi fost prinsă când dădea mită să-l scape de închisoare: Nu e exclus să fie o manevră a soacrei mele

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Captură video
Foto: Captură video
Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ar fi fost prinsă când dădea mită.

Update: 

Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA când încerca să dea o sumă de bani mamei uneia dintre judecătoarele din completul care soluţionează dosarul în care edilul este acuzat de luare de mită, au precizat marţi pentru Agerpres surse judiciare.

Potrivit surselor citate, aceasta i-ar fi oferit mamei judecătoarei 50.000 de euro reprezentând o parte din mita promisă pentru o soluţie mai favorabilă în dosarul lui Cherecheş.

Întâlnirea ar fi avut loc într-un restaurant dintr-un mall din Cluj-Napoca.

Curtea de Apel Cluj a amânat pe 19 octombrie pentru 24 noiembrie pronunţarea în dosarul lui Cherecheş.

Pe 20 mai 2016, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Cherecheş într-un dosar în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită, în formă continuată.

Știrea inițială: 

Soacra lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, ar fi fost prinsă în flagrant în timp ce dădea mită 50.000 de euro pentru a-și scăpa ginerele de închisoare, potrivit Antena 3 CNN.

Aceasta ar fi încercat să dea suma de bani mamei judecătoarei care urma să dea sentința într-un dosar de corupție în care e cercetat primarul din Baia Mare. 

Cătălin Cherecheş a fost condamnat în februarie 2022 de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea pe o durată de patru ani a dreptului de a candida și de a fi ales și de a ocupa o funcție publică. Curtea de Apel Cluj urma să pronunțe o sentință în acest dosar la data de 24 noiembrie.

Prima reacție transmis de Cătălin Cherecheș este următoarea:

„Mi se pare o prostie. Nu ştiu despre ce este vorba. Eu sunt la birou, îmi văd de treabă. Nu a făcut-o în numele meu. Să i se aplice prevederile legale. Lucrurile astea mi se par niște cretinități. Trebuie să fii tâmpit. Lăsați-mă să vorbesc cu nevastă-mea, să știu despre ce e vorba. Lăsați-mă să mă documentez. Cu soacra nu am vorbit de când m-am însurat. Nu stă în Baia Mare și nu avem tangență. De unde să știu eu că o cunoaște pe mama judecătoarei?

Nu e exclus să fie o manevră, chiar și de soacră făcută“, a transmis Cătălin Cherecheș la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel