Cătălin Cherecheș cere eliberarea din închisoare. Statul român ar putea fi dat în judecată la CEDO de către apărarea fostului edil
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Cătălin Cherecheș cere să fie eliberat din închisoare. 

Cătălin Cherecheș cere să fie eliberat din închisoare. Fostul primar din Baia Mare urmează să ajungă în fața magistraților germani care vor decide dacă acesta va primi sau nu o măsură preventivă mai blândă.

Cherecheș se află acum în închisoarea din Munchen, acolo unde a fost transferat de la penitenciarul din Augsburg înainte de sărbători. 

Echipa de apărare a lui Cherecheș lucrează la plângerea pe care o vor face la CEDO

Pe data de 18 ianuarie urmează să aibă loc un termen, în Germania, iar magistrații de acolo vor trebui să decidă dacă fostul edil din Baia Mare rămâne în arest preventiv, ori dacă primește o măsură preventivă mai ușoară. În acest timp, este așteptată și data la care se va judeca dacă autoritățile germane îl vor trimite pe Cătălin Cherecheș în România. Nu a fost încă stabilită această dată. Toate documentele care au fost solicitate autorităților din țara noastră au fost trimise. 

Echipa de apărare a lui Cherecheș lucrează la plângerea pe care o vor face la CEDO. Au precizat că vor da în judecată statul român pentru că, susțin ei, Cătălin Cherecheș nu a avut parte de un proces echitabil. De altfel, în România urmează să aibă un alt proces, pe data de 22 februarie, atunci când se va judeca contestația în anularea deciziei pe care au luat-o magistrații de la Curtea de Apel din Cluj și care l-au condamnat pe Cătălin Cherecheș la 5 ani de închisoare cu executare. Astfel, dacă în această situație va fi admisă contestația în anulare, atunci procesul va putea să fie reluat, iar executarea pedepsei să fie suspendată, conform unei intervenții la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel