Câtă apă trebuie să consumăm în realitate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Adrienn
Foto Ilustrativ/Pexels Adrienn
Dacă vă întrebați câtă apă  trebuie să beți în timpul zilei, să știți că nu există un răspuns universal. Depinde mult de activitatea motrică desfășurată în timpul zilei, precum și de greutatea  și vârsta individului care pune această întrebare.

“În  mod cert apa este esențială pentru organismul uman, practic toate celulele au nevoie de apă, funcționarea organismului are nevoie de apă, procesele metabolice au nevoie de substrat de apă“, ne spune doctor Adina Trandafir, nutriționist, biolog și doctor în genetică, invitată în emisiunea Super Neatza cu Răzvan și Dani, transmisă de Antena1.

Prin urmare ca să avem o bună funcționare, ca organismul nostru să fie echilibrat, pe lângă o dietă echilibrată trebuie să avem și un aport de apă suficient.

Cum determinăm necesarul nostru de apă?

Doctorul nutriționist Adina Trandafir ne informează că în funcție de vârsta, de greutate și de activitatea fizică, consumul de apă necesar unui organism este diferit.

„Trebuie să înțelegem care ne sunt necesitățile de apă în fiecare zi. Pentru adulți consumul de apă trebuie să fie de doi litri pe zi, însă titlurile actuale spun că femeile ar trebui să consume 2,5 - 2,7 litri de apă pe zi iar bărbații 3,5 - 3,7 litri pe zi. Sigur că dacă este vară și pierdem apă prin transpirație, aportul de apă trebuie ridicat.Trebuie să ținem întotdeauna cont că apa se pierde prin respirație, apa se pierde prin procesul respirator. Trebuie să avem o rutină a consumului de apă, trebuie să ne asiguram acești 2 litri si de acolo să ne adaptăm la condițiile zilei“.

Cum îi convingem pe copii să bea apă?

“Acest obicei ar trebui să se instaleze de când sunt sugari. Copiii și bebelușii ar trebui să se obișnuiască cu gustul neutru al apei. Este esențial. Prin urmare, ei își vor dobândi acest obicei de a bea apă până când vor fi mari“, ne sfătuiește nutriționistul Adina Trandafir.

De ce este bine să bei apă și cum putem bea mai mult?

Consumul unei cantități potrivită de apă în fiecare zi are mai multe beneficii. Cele principale pot fi încadrate în patru puncte:

  • Apa favorizează eliminarea  substanțelor reziduale din organism.

  • 75% din masa slabă este alcătuită din apă, astfel încât apa potabilă promovează direct și indirect dezvoltarea musculară. Oferă formă și rigiditate țesăturilor, evident pielii.

  • Asigură lubrifierea adecvată a articulațiilor prin producerea de lichid sinovial.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele beneficii pe care le putem obține cu o hidratare adecvată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel