Data actualizării:
Data publicării:

Cât vrea să știe ANPC: Răspuns stupefiant despre comisarul-șef adj. Daniel Răzvan Banu

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Horia Constantinescu, președintele ANPC / Inquam Photos / Octav Ganea
Horia Constantinescu, președintele ANPC / Inquam Photos / Octav Ganea
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor nu știe ce șefi are în ogradă.

La solicitarea DCNews, în vederea lămuririi situației lui Banu Daniel-Răzvan, comisarul-șef adjunct ANPC de la Sectorul 3 - dacă este una și aceeași persoană din Dosarul 30493/301/2016 din 23.05.2018 -, ANPC nu a știut să ne răspundă. Sau poate nici nu a verificat. Ori, simplu, nu-i interesează.

Întrebarea, legitimă de altfel, vine în contextul articolelor de presă apărute, în ultima vreme, în ceea ce-l privește pe șeful din ANPC. În cazul în care am vorbi despre aceeaşi persoană, înseamnă că ANPC are un șef care a avut probleme cu legea, fiind acuzat de loviri și alte violențe, despre care nu știe sau nu o interesează. 

DCNews a transmis o solicitare și către Agenția Națională a Funcționarilor Publici, însă, până la această oră, nu am primit niciun răspuns.

Răspunsul ANPC:

"Ca urmare a solicitării dumneavoastră transmisă și înregistrată la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (A.N.P.C.) cu nr. 13192/ 06.12.2023, prin care solicitați instituției noastre informații în temeiul prevederilor Legii nr. 544/ 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, vă comunicăm următoarele:

Nu avem cunoștință dacă domnul Banu Daniel Razvan este una si aceeași persoană la care se face referire în solicitarea dumneavoastră."

Vezi și:  În contextul scandalului cu Pescobar care-l acuză pe Horia Constantinescu că dictează comisarilor ce să închidă, apare o înregistrare interesantă despre un second hand 

Despre dosar

Daniel-Răzvan Banu a fost acuzat în 2018 de lovire sau alte violenţe. Instanța a încetat procesul penal împotriva lui, ca urmare a prescripției. Dar, în urma acțiunii civile, Daniel-Răzvan Banu a fost obligat de instanță ”la plata către partea civilă a sumei de 10.000 Euro, în echivalent lei la data plăţii (cursul BNR), cu titlu de daune morale”. 

Decizia la fond îl condamna pe ”inculpatul Banu Daniel Răzvan la 1 an și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe”. 

Vezi și: ANFP ia la întrebări ANPC despre comisarul-șef adj. Daniel-Răzvan Banu, după solicitarea DCNews. Răspunsul agenției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel