Cât valorează acordul Rusiei cu Marea Britanie și Statele Unite, de la Budapesta. Logică democrat-mafiotă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Kremlinul dă vina pe SUA pentru lipsa dialogului diplomatic
Kremlinul dă vina pe SUA pentru lipsa dialogului diplomatic
Discursul lui Vladimir Putin, înainte de invazia în Ucraina, a folosit o tehnică de manipulare numită ”logică democrat-mafiotă”, în clasificarea lui Ștefan Stănciugelu.

Gangsterii, după ce îți pun pistolul la tâmplă, îți dau dreptul de a alege: vrei să dormi cu peștii, sau...ne dai afacerea ta pe gratis. Putin a întrebat comunitatea internațională: vreți decomunizare? Poți spune că vrei înapoi comunismul, de altfel o dictatură în care dictatorul de azi al Rusiei s-a format și pe care o continuă. Răspunsul e, cu siguranță, nu. Atunci, spune Putin, să ne întoarcem la situația din 1997, în plină decomunizare a blocului Estic.  România, Bulgaria, țările baltice să plece din NATO și să revină în zona gri, controlată de Moscova, de exemplu. Mulțumim pentru ofertă, dar nu, am mai fost acolo, tinerii care în loc de cineplex se uită în gura unor trădători gen Călin Georgescu să-și întrebe părinții cum se trăia în 1997 în România și să închidem discuția.

În 1997, însă, Ucraina era întreagă, cu tot cu Crimeea și Donbas, iar Rusia îi garanta independența și integritatea teritorială, printr-un acord semnat la Budapesta în 1994.

Acest acord arată câte parale face cuvântul Rusiei și de ce este obligatoriu ca Occidentul să sancționeze dictatura de la Kremlin. Fiecare ”bucată de hârtie” semnată de Rusia valorează exact cât Tezaurul României. Tezaur? Ce tezaur? Ne-ați încredințat voi un tezaur? Și nu e un accident al istoriei, ci un modus operandi al acestui bandit internațional care în 1878, după ce încheiase două acorduri cu Regele Carol I, ocupa Principatele și confisca Basarabia. 

Poziția Franței, a președintelui Macron, este cea corectă, și atunci când spune că Vladimir Putin nu mai onorează semnătura Rusiei pe tratatele internaționale, că nu mai există reguli pentru securitatea Europei, și când acuză Rusia de revizionism. Sunt și unii care, temându-se de costurile pe termen scurt ale unei poziții mai ferme înm fața Rusiei, sunt gata să cedeze, să cadă la înțelegere cu agresorul.

Chiar dacă faci tranzacțiile cu astfel de mafioți pe seama altora, la un moment dat tot îți vine rândul. Cât valorează un astfel de acord? Exact cât a plătit Marea Britanie, un an după ce a semnat acordul de la Munchen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel