Cât va mai dura greva profesorilor? Anton Hadăr: Vom ajunge și noi în această zonă periculoasă. Soluțiile guvernanților, o piatră de moară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Anton Hadăr, liderul Federației "Alma Mater", susține că dacă guvernanții nu vin cu soluții acceptabile și învățământul superior ar putea intra în grevă generală peste câteva zile. Deocamdată profesorii nu par mulțumiți de rezultatul negocierilor.

"Astăzi nu putem spune că există această șansă să mai facem școală. Ei au grevă generală, iar noi, învățământul superior, ne îndreptăm către grevă generală, probabil peste 5-6 zile când trece termenul acela de negocieri, vom ajunge și noi în această zonă periculoasă. Doar dacă astăzi vor mai avea loc întâlniri după-amiază sau când va fi posibil și vom mai rediscuta aspectele care ne-au nemulțumit aseară, altfel putem să zicem că ar putea fi mâine o zi de școală... Chiar aseară eram puțin mai bucuros decât n-am prea fost vreodată. De ce? Pentru că s-a încercat din partea puterii să se vină cu ceva, dar nu atât de mulțumitor pentru că oamenii consideră că acele vouchere sau carduri educaționale, cum se numesc ele, nu sunt atât de utile din toate punctele de vedere pentru mulți dintre ei.

Încrederea profesorilor în guvernanți

Apoi, erau și alte probleme nerezolvate: plata orelor suplimentare, sporul acela de condiții vătămătoare pe care îl au toate sectoarele, mai puțin educația, și avem și noi colegi care lucrează prin zone care le afectează sănătatea, cu laser, cu radiații, prin laboratoarele din inginerie, nu au deloc acest spor pe care l-ar fi meritat, deși alte sectoare bugetare îl au și la unii dintre ei este poate discutabil dacă sunt necesar. Le-au moștenit și le duc mai departe. La noi nu s-a dat așa ceva. E de discutat și despre încrederea între noi și guvernanți, încrederea noastră în ei care s-a deteriorat și s-a spus ieri că vom avea o poziție importantă în viitoarea lege a salarizării, dar știți cum e, dacă nu ai încredere în cineva, cu greu de determină lucrurile să-ți modifici atitudinea. Va trebui să mai discutăm. Astăzi se va protesta în Piața Victoriei, din câte încercăm noi", a declarat Anton Hadăr la Realitatea Plus.

Până când va dura greva profesorilor?

Întrebat dacă greva profesorilor va mai dura mult timp, Anton Hadăr a spus: "Văzând îndârjirea multora dintre colegii mei, pentru că știți bine, noi practic suntem cei care practic aplicăm deciziile lor, întotdeauna președinții cu care negociază nu pot să vină cu un mandat și să accepte altceva, cred că va fi un conflict de durată. Nu întâmplător acum câteva seri v-am spus că poate fi un conflict de câteva săptămâni pentru că soluțiile guvernanților, cum spuneau aseară, par să fie acestea, ori lucrul acesta reprezintă o piatră de moară pentru noi și cred că aici mai trebuie să se mai gândească cei care vor veni din nou la negocieri pentru că sigur că va fi nevoie de o nouă rundă de negocieri, poate cât mai repede și de ce nu poate astăzi după-amiază".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel