Cât va dura călătoria cu trenul România - Ucraina și cât de des va circula / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Pe ruta Rhov-Dilove-Valea Vișeului va circula un tren operat de Ukralizniția, Căile Ferate Ucrainene.

În Maramureș vom avea un tren pe ruta România-Ucraina care va circula de la începutul lunii decembrie a anului în curs. Ukralizniția a făcut, în data de 8 noiembrie, prima intrare de test în zona restaurată Rhov-Dilove-Valea Vișeului (România).

Autoritățile ucrainene au anunțat că traseul va fi operat cu un tren regional construit în Ucraina, iar timpul efectiv de parcurs de la Rhov către Valea Vișeului va fi de aproximativ 40 de minute. Controlul de frontieră și vamal vor fi făcute la bordul trenului, la sosire”, se arată în postarea companiei ucrainene făcută pe Facebook.

Ukralizniția vrea să opereze două curse pe zi, cu posibilitatea transferului de pasageri în trenurile CFR de la Valea Vișeului către Sighetu Marmației, Cluj-Napoca și București. Vă reamintim că CFR Infrastructură a anunțat că pentru reluarea circulației trenurilor de călători pe relația Valea Vișeului (CFR) – Berlibas (UZ), linie cu ecartament larg, SRCF Cluj a desfășurat lucrări de reparații, în regie proprie. Au fost înlocuite aproximativ 1400 de traverse speciale din lemn, 36 de tone de material mărunt de cale și completarea liniei cu 400 de tone de piatră spartă.

Autoritățile au anunțat că SRCF Cluj continuă programul de reparații la infrastructura feroviară, lucrări care au drept scop fluidizarea traficului feroviar transfrontalier pe relația Teresva (UZ) – Câmpulung la Tisa (CFR) – Sighetu Marmației – Bocicoi – Valea Vișeului (CFR) – Berlibas (UZ). În prezent sunt în derulare reparațiile pe linia cu ecartament larg, de la punctul de frontieră Teresva (UZ) – Câmpulung la Tisa (CFR) – Sighetu Marmației – Valea Vișeului, lucrări estimate a se finaliza până la finalul anului, conform ZiarMM.

Elveția, record pe șine cu un tren de 2 kilometri lungime. Între timp, în România, trenurile au întârziat peste 6 ani în 2021

În Alplii Elvețieni, St. Moritz și-a făcut un nume pentru depășirea limitelor sporturilor de iarnă. Când St. Moritz găzduia Jocurile Olimpice de Iarnă = în 1928 - avea deja o reputație printre aventurierii bogați. 

Sâmbătă, regiunea a arătat încă o dată că orice limită poate fi... extinsă: a făcut o încercare de record mondial, dar pe șine. Sărbătorind a 175-a aniversare a primei căi ferate din Elveția, industria feroviară s-a unit și a condus cel mai lung tren de pasageri din lume, de 100 de vagoane, 2990 de tone și aproape doi kilometri lungime (1.906 de metri). Trenul a fost format din 25 de noi trenuri electrice ”Capricorn”.

În aproape o oră, trenul a parcurs 25 de kilometri peste spectaculoasa linie Albula, din Patrimoniul UNESCO, de la Preda la Alvaneu, în estul Elveției. Linia Albula este renumită pentru curbele nesfârșite și coborârile abrupte. Linia de 62 de kilometri dintre Thusis și St. Moritz este o capodoperă de renume mondial a ingineriei civile. A durat doar cinci ani pentru a fi construită, în ciuda faptului că a necesitat 55 de poduri și 39 de tuneluri. Piesa centrală a liniei este tunelul Albula, lung de 5.866 de metri, care trece adânc sub bazinul hidrografic dintre Rin și Dunăre (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel