Cât va costa demolarea Cathedral Plaza și cine va plăti
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp
Catedrala-Sf-Iosif-vs-Cathedral-Plaza
Catedrala-Sf-Iosif-vs-Cathedral-Plaza

Sorin Oprescu a scos de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de joi proiectul de Hotărâre referitor la recuperarea terenului din strada Lutherană. Conform proiectului, Primăria Capitalei voia să ia înapoi cei circa 180 de mp de pe str. Lutherană pe care i-a concesionat în 2002 și 2005 dezvoltatorului Millenium Building Development pentru construirea turnului de birouri de lângă Catedrala Sf. Iosif. 

Pe 17 septembrie, un executor judecătoresc l-a somat pe primarul general al Capitalei să demoleze turnul de birouri în zece zile.

Sorin Oprescu a declarat că nu a primit somația executorului judecătoresc prin care i se cerea ca până la data de 27 septembrie să intre în legalitate și să emită autorizația de demolare a clădirii Cathedral Plaza, potrivit b365.ro. Primarul a spus că a fost evaluat costul desființării clădirii, acesta ridicându-se la patru milioane de euro. Banii vor trebui recuperați, a spus primarul, deoarece legea trebuie aplicată, dar momentan nu se știe de la cine vor fi recuperați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel