Cât timp va dura pregătirea militară a celor 300.000 de mii de ruși mobilizați până să fie trimiși în Ucraina
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cât timp va dura pregătirea militară a celor 300.000 de mii de ruși mobilizați până să fie trimiși în Ucraina / Foto: Pexels
Cât timp va dura pregătirea militară a celor 300.000 de mii de ruși mobilizați până să fie trimiși în Ucraina / Foto: Pexels
Află în articol cât timp va dura pregătirea militară a celor 300.000 de mii de ruși mobilizați.

Pregătirea cetățenilor mobilizați pentru a participa la "o operațiune specială" în Ucraina după apel va dura mai mult de o lună, a declarat Viktor Bondarev, șeful Comitetului pentru Apărare și Securitate al Consiliului Federației Ruse, scrie Interfax.

"Desigur, nu vor ajunge acolo într-o lună. Vor ajunge acolo după ce se va lua decizia că da, acești oameni, aceste unități sunt pregătite pentru luptă", a spus Bondarev într-un interviu pentru canalul TV Vmeste-RF, răspunzând la întrebarea dacă o lună este suficientă pentru a pregăti pe cei care sunt supuși mobilizării parțiale.

Potrivit acestuia, oficiile de înmatriculări militare și Statul Major au un program de pregătire a specialiștilor în diverse specialități.

"Trebuie chemați, verificați de sănătate, echipați, trimiși la antrenament, recalificare, pentru coerență în unități. Și abia după ce comisia decide că da, de fapt, această unitate, această unitate militară este capabilă să îndeplinească clar sarcina de luptă și fără pierderi, atunci vor fi relocați în prima linie", a spus senatorul.

Potrivit acestuia, sunt supuși mobilizării parțiale doar cei care au f[cut serviciu militar și au o specialitate militară necesară formării anumitor unități militare. Excepție fac pensionarii care lucrează la întreprinderile complexe de apărare. Ei nu fac obiectul apelului. Cei chemați în cadrul mobilizării vor servi tocmai în cadrul acelor specialități pe care le-au învățat în cadrul serviciului militar.

Ce prevede decretul privind mobilizarea, semnat de Vladimir Putin

Pe 21 septembrie, președintele Vladimir Putin a anunțat că a semnat un decret "Cu privire la anunțul mobilizării parțiale în Federația Rusă".

Iată textul integral al decretului:

În conformitate cu legile federale din 31 mai 1996 nr. 61-FZ "Cu privire la apărare", din 26 februarie 1997 nr. 31-F3 "Cu privire la pregătirea și mobilizarea mobilizării în Federația Rusă" și din 28 martie 1998 nr. 53- F3 "Cu privire la serviciul militar și serviciul militar", decid:

1. Să se anunțe mobilizarea parțială în Federația Rusă din 21 septembrie 2022.

2. Să se efectueze apelul cetățenilor Federației Ruse pentru serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse. Cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare au statutul de personal militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.

3. Stabiliți că nivelul salariului pentru cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse corespunde nivelului de salariu pentru personalul militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.

4. Contractele de trecere a stagiului militar încheiate de cadrele militare continuă să fie valabile până la sfârșitul perioadei de mobilizare parțială, cu excepția cazurilor de concediere a cadrelor militare din serviciul militar în temeiul stabilit prin prezentul decret.

5. Stabiliți în perioada de mobilizare parțială următoarele motive pentru concedierea din serviciul militar a personalului militar care efectuează serviciul militar în baza unui contract, precum și a cetățenilor Federației Ruse chemați la serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Rusiei Federaţie:

a) după vârstă - la împlinirea limitei de vârstă pentru serviciul militar;

b) din motive de sănătate - în legătură cu recunoașterea acestora de către comisia medicală militară ca inapt pentru serviciul militar, cu excepția cadrelor militare care și-au manifestat dorința de a continua serviciul militar în funcții militare care pot fi înlocuite cu cadrele militare specificate;

c) în legătură cu intrarea în vigoare a unei hotărâri judecătorești privind impunerea unei pedepse cu închisoarea. Vezi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel