Cât timp trebuie să te antrenezi pentru a avea rezultate. Află tot ce trebuie să știi
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/,  @shutter2u
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @shutter2u
Interesul femeilor pentru a avea o formă fizică bună, într-un timp scurt, a crescut. Iată cât durează să obții rezultate!

De multe ori ne-am propus să fim în formă și să stabilim o dată limită pentru a ne atinge obiectivele. Adevărul este că adesea renunțăm și nu reușim niciodată să le îndeplinim, uneori din lipsă de timp, alteori din lene, iar cheia pentru a obține o formă fizică bună este perseverența.

Dacă menținem obiceiuri bune în viața de zi cu zi, rezultatele pot fi obținute aproape imediat, în caz contrar, procesul poate deveni interminabil.

În câte săptămâni încep să apară rezultatele

Antrenoarea Veronica Costa, cunoscută pe Instagram și pe platforma sa profesională ca Vikika, explică pentru 20minutos că atunci când faci antrenament de forță, cel puțin 3 zile pe săptămână, și ai o alimentație echilibrată, într-o lună ai putea începe să observi schimbări în corpul tău: "Vei arăta mai bine și mai ales te vei simți mai energică datorită antrenamentului", a spus ea.

Cu toate acestea, ea menționează că nu îi place să-și fixeze termene pentru a-și atinge obiectivele, dar realitatea este că: "Atunci când îți schimbi obiceiurile, și nu vorbesc de schimbări drastice, ci de lucruri din viața de zi cu zi cum ar fi să te miști mai mult, să mănânci mai bine, vei observa schimbări mai devreme decât îți imaginezi", a mai spus ea.

Alți experți susțin că se pot observa schimbări după 6 sau 8 săptămâni. Mai exact, dacă faci exerciții zilnice însoțite de o alimentație bună, poți să te aștepți la următoarele rezultate:

2 săptămâni: Este posibil să te simți mai energică și să ai mai puține dureri musculare.

6-8 săptămâni: Ar putea începe să se observe schimbări semnificative, cum ar fi o scădere a grăsimii corporale și o creștere a masei musculare.

3-4 luni: Ar trebui să existe schimbări mai evidente în nivelul de fitness și în compoziția corporală.

6-12 luni: Obiectivele ar trebui să fie atinse și rămâne doar să te menții în această stare.

Pe de altă parte, studiile demonstrează că, deși pauzele lungi reduc semnificativ forma fizică, nivelurile majorității persoanelor care fac exerciții rămân mai ridicate decât cele ale celor care au fost sedentari toată viața, ceea ce se numește "memorie musculară".

Luând în considerare toți acești factori, experții confirmă că pentru a te pune în formă ai nevoie de cel puțin 12 săptămâni, în care să incluzi antrenament și o dietă echilibrată. Un studiu publicat în The American Journal of Physiology a evidențiat că antrenamentul aerobic zilnic, timp de trei luni, reduce procentul de grăsime corporală și contribuie la pierderea în greutate.

2. Sursa foto... (young-sport_66577500.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @yanalya

Cum să fii în formă într-o lună

În cazul în care vrei să accelerezi procesul, există anumite obiceiuri care te pot ajuta. Activitățile aerobice precum mersul pe jos, înotul sau mersul cu bicicleta pentru arderea grăsimilor sunt perfecte. Dacă îți plac exercițiile cu greutatea corpului, poți face genuflexiuni, fandări, planșe sau flotări.

Yoga și alte practici similare reduc stresul, cresc flexibilitatea și îmbunătățesc circulația sanguină, ceea ce duce la accelerarea metabolismului. Nu trebuie să uiți de zilele de odihnă, deoarece acestea permit mușchilor să-și refacă glicogenul pierdut, reducând astfel oboseala musculară.

Așa cum s-a menționat anterior, dieta este un alt protagonist în proces, se recomandă reducerea consumului de alimente bogate în sare, zahăr și grăsimi. Consumul de proteine slabe, fructe și legume este opțiunea aleasă de către experți, ceea ce duce la o dietă echilibrată, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel