Durata prelucrării termice a legumelor nu trebuie prelungită deoarece scade calităţile nutritive ale mâncărurilor.
Durata fierberii pentru mai multe tipuri de legume:
1. Cartofii - 30 minute
2. Sfecla necurăţată - 1 oră şi 10 minute
3. Varza tăiată felii - 15 minute
4. Morcovul netăiat - 25 minute
5. Ștevia - 10 minute
6. Conopida întrega - 20-25 minute
7. Varza albă tăiată - durata înăbuşirii este de 1 oră
8. Varza murată - 2 ore
*Aceste reguli au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: De ce nu trebuie să pui niciodată cartofii la fiert în apă rece. Cea mai mare greșeală!
Cum cureți rapid roșiile de coajă. Cel mai simplu truc al bucătarilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Selly, explicații în scandalul cu Radu Alexandru - "piticigratis", Iorga, Adrian Elicopter de Luptă și acuzațiile de viol / video
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- DNA, primele acuzații oficiale după perchezițiile la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cine este directorul reținut. Acuzațiile procurorilor
- Pensionarii primesc pensiile înainte de Paști. Adrian Negrescu: Nu mai ajung în capcana IFN-urilor
- NASA a plasat pe orbită o pânză solară de 80 m². La ce experiment va fi folosită