Cât timp ai la dispoziție să cureți zăpada de pe trotuarul din fața casei sau de la bloc, înainte să fii amendat
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cât timp ai la dispoziție să cureți zăpada de pe trotuarul din fața casei sau de la bloc, înainte să fii amendat / Foto: Pixabay
Cât timp ai la dispoziție să cureți zăpada de pe trotuarul din fața casei sau de la bloc, înainte să fii amendat / Foto: Pixabay
Află în articol cât timp ai la dispoziție înainte să fii amendat că nu ai strâns zăpada de pe trotuarul din fața casei sau de la bloc.

După oprirea ninsorii ai la dispoziție 24 de ore să cureți zăpada de pe trotuarul din fața casei sau de la bloc. Cine nu face asta poate fi amendat. Sancțiunile se aplică ca urmare a unor hotărâri dată de consiliile locale ale celor mai multe orașe din România și. Amenzi de până la două mii de lei pot fi aplicate și celor care nu dau jos țurțurii de pe burlan sau de la streașina casei, relatează Pro TV.

De altfel, după ninsorile de la sfârșitul săptămânii trecute, amenzile au început să curgă. În Brăila, cele mai multe sancțiuni au fost date persoanelor care aruncau zăpada de lângă mașini, adică pe strada curățată de utilajele primăriei. Poliția Locală din Brăila a făcut publice niște imagini în care apar câțiva bărbați care au fost surprinși de polițiștii locali în timp ce aruncau direct în stradă zăpada de lângă mașini sau de pe trotuare. Cu toții au fost mirați să afle că încalcă o hotărâre de consiliu local și că vor fi amendați. Astfel de hotărâri au fost luate în aproape toate orașele din România, inclusiv în București.

Unii a scăpat doar cu avertismente

Totuși, pentru că au încercat să fie de bună credință, polițiștii au aplicat în special avertismente. Numai în Brăila, aproape o sută de persoane juridice au primit astfel de sancțiuni, verbale sau în scris.

"Doar în cazuri extreme, acolo unde oamenii nu au înțeles că nu au voie să arunce resturile de gheață, de zăpadă, în urma utilajelor de deszăpezire, pe carosabilul curat, au fost aplicate sancțiuni contravenționale opt sancțiuni în valoare totală de opt mii de lei", a declarat Liliana Spoeală, purtător de cuvânt al Poliției Locale Brăila.

Persoanele care nu își deszăpezesc trotuarele din fața caselor pot fi sancționate cu amenzi de până la două mii cinci sute de lei. Valoarea sancțiunilor diferă de la un oraș la altul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel