Data publicării:
Cât costa o sticlă de Pepsi pe vremea lui Ciolacu / video
Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent la deschiderea depozitului automatizat PepsiCo, eveniment care marchează finalizarea unui proiect de investiții în valoare de peste 100 milioane de dolari. A fost prezentă și Kathleen Kavalec, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.
„Eu aș dori să vă mulțumesc foarte mult pentru invitație, doamnă ambasador! Cred că niciunul dintre noi nu avem în fiecare zi această șansă de a vedea în prezent, de fapt, o fabrică a viitorului. Pentru această investiție extraordinară, vă felicit din toată inima!
Cu toții ne raportăm și ne aducem mereu aminte de copilărie și îmi aduc aminte ce a însemnat Pepsi pentru mine. Era, de fapt, singura băutură occidentală produsă în România. Cei de vârsta mea își amintesc, se vindea la 0,25 de litri, în sticlă de sticlă, cum se spunea. Și, de obicei, o beam când mergeam în vacanțe pe litoral. Și astăzi, împreună cu echipa de la comunicare, am făcut și un exercițiu, să vedem dacă ne amintim și costul. Vreau să vă spun că eu mi-am amintit costul: era 2,50 lei sticla de Pepsi.
De fapt, Pepsi reprezenta un simbol al vieții la care tânjeam noi toți. Azi, Pepsi a devenit unul dintre brandurile cu care trăim parcă de o viață. Cei 30 de ani de prezență în România definesc, practic, o generație. Este generația care a crescut în democrație, care s-a dezvoltat și împlinit în libertate. Este generația care a construit o Românie ce se modernizează astăzi în cel mai susținut ritm din întreaga istorie. Iar prin tot ce a făcut în acești 30 de ani de prezență pe piața locală, Pepsi ne-a demonstrat că, deși este o companie americană, și-a păstrat permanent o secvență de ADN românesc.
Pentru mine, ca premier, Pepsi este modelul investitorului de calibru în economia românească. Sunteți o companie care face, din nou, o investiție de peste 100 de milioane de euro și ați adus echipamente de ultimă generație, o companie care își dovedește grija față de mediu, folosiți tehnologii sustenabile, panouri solare, vehicule hibride sau electrice și aveți o viziune care propune ca ambalajele să nu ajungă vreodată deșeuri. Sunteți un investitor străin care folosește de 25 de ani un sistem de furnizori locali, care sprijină constant comunitățile, în special cele defavorizate, un mare angajator care își construiește viitorul prin parteneriatul cu actorul-cheie din educația românească, Universitatea Politehnică din București.
Am lăsat spre final un lucru foarte important pentru mine și pentru Guvernul României, acela că dumneavoastră contribuiți ca să reducem deficitul comercial al țării. Sunteți o companie care exportă producția de aici către alte 17 state din lume. Pentru toate acestea nu pot decât să vă asigur de aprecierea și respectul meu.
Sigur, oricât de mult v-aș lauda, cu certitudine nu veți uita și n-ați uitat faptul că Guvernul pe care îl conduc cu actualul ministru al Finanțelor suntem cei care am taxat suplimentar produsele care au conținut mare de zahăr. Și sunt foarte conștient de acest lucru. Deși cred că îl voi îndurera pe domnul ministru al Finanțelor, eu vă rog să vă concentrați pe băuturi cu mai puțin zahăr și, evident, către chipsuri cu mai puțină sare. Sunt convins că asemenea produse vor găsi în viitor cumpărători, deoarece consumatorii români devin tot mai atenți la impactul acestor produse asupra sănătății lor.
Vă mărturisesc încă ceva: îmi doresc ca în scurt timp să fiu nevoit să constat că această măsură de impozitare suplimentară a produselor cu mult zahăr să nu mai aibă conținut și niciun impact bugetar. Cred cu tărie că acesta este un viitor sănătos atât pentru afacerea dumneavoastră, cât și pentru România.
Și pentru că, vorbind de viitor, chiar dacă doriți în public sau în particular, mi-aș dori să-mi spuneți și mie secretul creșterii de profit de anul trecut de peste 2000%! Dacă ar mai fi zece mari investitori cu asemenea profit, sigur, și vă spun că am făcut socotelile, bugetul meu de stat ar fi pe excedent, nu pe deficit.
Vă mulțumesc pentru toată implicarea, pentru cei 30 de ani. Vreau să-i mulțumesc și domnului primar din Popești-Leordeni pentru faptul că s-a implicat direct și am înțeles că a fost un partener, cum, de altfel, toți primarii și președinții de Consilii Județene din România trebuie să fie partenerii principali ai mediului de afaceri.
Vă mulțumesc încă o dată!”, a zis Marcel Ciolacu, premierul României.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News