Data actualizării:
Data publicării:

Cât e chiria la cea mai ieftină garsonieră din București. Așteptările chiriașilor versus realitatea din imobiliare

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Imobiliare.ro
Foto: Imobiliare.ro
Prețul chiriilor a crescut în București, mai ales la blocurile noi.

Lumea încă mai speră că găsește garsoniere de închiriat cu 320 de euro care să fie aproape de metrou, spațioase, cu centrală termică, aer condiționat, loc de parcare și să nu fie la ultimul etaj. Doar că în București, la condițiile date, nu prea există garsoniere la un astfel de buget. Prețurile au ajuns să fie foarte mari.

Mi-a atras atenția un mesaj de pe grupul „CHIRIE BUCUREȘTI (direct de la proprietar):

„Caut sa închiriez o garsoniera drăguța în următoarele zone: Vitan, Tineretului, Dristor,Iancului, Berceni, Mihai Bravu. Sunt deschisă la orice este în apropiere de Mihai Bravu. Cerințe: Doresc să fie aproape de metrou, să aibă centrală proprie, aer condiționat, nu vreau să fie la ultimul etaj, loc de parcare dacă este posibil. Despre mine: Am 21 ani, mă mut în București cu job-ul (sunt Lash&Brow artist), sunt serioasă, liniștită, nu fac probleme și o să fiu cu plățile la zi. Am nevoie sa găsesc până pe maxim 15 Noiembrie”.

Așa cum scriam încă din urmă cu câteva zile, piața chiriilor înregistrează creșteri de la lună la lună și diferențe tot mai mari de preț între locuințe noi și vechi. Aceeași diferență este și între locuințele noi în proiecte de volum și cele din proiecte premium și high-end, la care facilitățile conexe și localizarea reprezintă principalele motive de creștere. 

O garsonieră într-un bloc nou, bifând cerințele de mai sus, poate ajunge și la 500 de euro. Există, desigur, și garsoniere ieftine, dar în niciun caz cu atâtea facilități.

De exemplu, cea mai ieftină garsonieră pusă la închiriat în acest moment este 230 lei pe lună, doar că se află în Militari Residence, o zonă de care, în general, lumea se ferește din cauza traficului infernal. Bulevardul Iuliu Maniu este extrem de aglomerat la orice oră. De asemenea, distanța până la metrou este de aproximativ 20 de minute. Deci și cu mașina, și cu autobuzul, și cu metroul este tot una. Se ajunge foarte greu în orice loc din București. Dar această garsonieră măcar are aer condiționat și centrală termică, dar nu și loc de parcare. În orice caz, este ideală pentru un student.

Următoarea cea mai ieftină garsonieră este la prețul de 500 de lei, pe Ion Mihalache, la parter și are 12 metri pătrați utili, blocul fiind din 1978.

O altă garsonieră în topul celor mai ieftine este la Piața Romană-Lahovari, la două minute de metrou. Costă 800 de lei și... are 10 metri pătrați utili. Garsoniera nu are bucătărie dedicată, iar toaleta se află separat, pe palier. Garsoniera se află la etajul 5 din 5. Blocul este din anul... 1930.

La prețul de 1000 de lei se poate găsi o garsonieră, în zona Moșilor, bloc din 1960, 21 metri utili, parter. Nu există centrală termică și nici aer condiționat.

Tot la prețul de 1000 de lei găsiți o garsonieră în zona Baicului, la parter, cu centrală termică, suprafață de 17 metri utili, din 1982. 

În București nu există chirii ieftine dacă vrei toate condițiile - aer condiționat, centrală termică, etaj intermediar, aproape de metrou și parcare. Prețurile pentru astfel de cerințe sar de 400 de euro și se duc lejer spre 500 de euro.

Așadar, cei care caută chirii la prețuri mai mici n-au încotro și trebuie să se orienteze către blocurile vechi sau către zone mai slab conectate. 

VEZI ȘI: Imobiliare, blocaj total în București. Un apartament costă 150.000 euro, iar altul 68.000 euro, chiar dacă sunt în aceeași zonă - https://www.dcnews.ro/imobiliare-blocaj-total-in-bucuresti-un-apartament-costa-150-000-euro-iar-altul-68-000-euro-chiar-daca-sunt-in-aceeasi-zona_929856.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel