Data publicării:

Cât de pregătită e societatea pentru război. Ovidiu Dranga, 5 întrebări fundamentale pentru fiecare român

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Excelența Sa Ovidiu Dranga, fost ambasador al României în Japonia, a vorbit despre pregătirea societății pentru provocări cu care nu a fost obișnuită.

Excelența Sa Ovidiu Dranga, fost ambasador al României în Japonia, în prezent expert la E-ARC, a fost invitat la interviurile DC News, unde a vorbit despre pregătirea societății pentru provocări cu care nu a fost obișnuită până în prezent.

„În Europa au fost 75 de ani de pace. Practic, străbunicul a mai cunoscut un război. Putem să ne gândim că nu prea e pregătită societatea pentru un război, deoarece a fost o perioadă lungă de pace“, a zis Val Vâlcu.

„Da! Și ne-am obișnuit cu binele. E natura umană să ne obișnuim foarte ușor cu binele și ne e foarte greu să ieșim din zona de confort.

Pentru ca această ieșire din zona de confort să nu producă mari provocări societății în ansamblul ei, putem să ne gândim la aproape orice, de la modul în care respectăm regulile de circulație până la efortul pe care îl presupune participarea la colectarea selectivă a deșeurilor. E un efort să faci asta și cred că face parte din reziliență.

Dacă îți asumi o parte din responsabilitatea generală, înseamnă cu societatea în ansamblul ei progresează și devine mai puternică și mai rezilientă“, a spus Ovidiu Dranga.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Reziliența, temă majoră în contextul războiului din Ucraina. Ovidiu Dranga: Ne putem trezi cu o criză majoră în Europa

„Mă gândesc la școlarii japonezi care își curăță clasa înainte să plece acasă“, a adăugat Val Vâlcu.

„Eu am strâns pe o listă cinci întrebări la care ar trebui să așteptăm cu toții un răspuns onest:

1. Cum arată cea mai bună societate în care ați vrea să trăiți?

2. Care ar fi liantul care asigură coeziunea acelei societăți?

3. Reziliența ar fi una dintre caracteristicile acelei societăți?

4. Cine e responsabil să o construiască?

5. Ce sunteți dispus să faceți, începând de astăzi, pentru a crea această societate?

E bine să ne asumăm că ne revine și nouă o mare răspundere și că statul e în acest efort colectiv un partener de încredere“, a mai zis Ovidiu Dranga.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Polonia, poveste de succes în estul Europei. Ovidiu Dranga (E-ARC) arată "formula câștigătoare a puterii"

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel