Cât de în formă ești pentru vârsta ta? Experții spun că modul în care te descurci în aceste trei exerciții simple spune totul
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Ești convins că ești în formă fizică?

Respectarea recomandărilor de bază privind condiția fizică pentru vârsta dvs. este crucială, deoarece o condiție fizică ușor inferioară poate duce la o creștere dramatică a riscului de boli de inimă. 

Acum, experții de la University of California Los Angeles și de la Equinox au detaliat cele trei exerciții susținute științific care indică cel mai bine nivelul tău de fitness.  

Performanța ta la fiecare dintre aceste mișcări - care includ flotări și alergarea pe o distanță de 1,5 km - măsoară cât de mult ți-au scăzut masa musculară, mobilitatea și sistemul cardiovascular. 

Experții în fitness de la Equinox au calculat un grafic util care vă spune exact unde ar trebui să vă situați pentru vârsta dvs. în ceea ce privește forța părții superioare a corpului.

Începând cu vârsta de 30 de ani, începeți să pierdeți între trei și opt procente din masa musculară pe deceniu, potrivit endocrinologilor de la University of Southern California. 

"Exercițiul fizic este cel mai apropiat lucru pe care l-am găsit de o pastilă magică pentru combaterea efectelor îmbătrânirii", a declarat Linda P Fried, decanul Școlii de Sănătate Publică Mailman a Universității Columbia. 

Michael Crandall, specialist certificat în forță și condiționare la sala de sport E by Equinox, a declarat pentru Wall Street Journal că cele patru exerciții "test" monitorizează forța, eficiența cardiovasculară și mobilitatea.

Sistemul Cardiovascular

În primul rând, pentru a vă testa condiția fizică, identificați-vă VO2 max, care este o măsură a cantității maxime de oxigen pe care corpul dumneavoastră este capabil să o absoarbă și să o folosească atunci când faceți exerciții cardio. Acesta măsoară eficiența sistemului cardiovascular al organismului. 

În mod tradițional, ar trebui să mergeți la un laborator sub supravegherea unui instructor pentru a vă determina VO2 max - și să alergați pe o bandă cu o mască pe nas sau pe gură pentru a măsura cantitatea de gaz pe care o inspirați și o expulzați. 

Dar fizioterapeuții au dezvoltat două versiuni ale acestui test pe care le puteți face acasă. Una presupune să alergi la viteza ta maximă timp de douăsprezece minute, iar cealaltă presupune să mergi 1,5 km într-un ritm alert. 

Acasă, fără o mască specială, semnalul unui VO2 max adecvat este că puteți efectua exercițiile fără să vă opriți.

Forță

În al doilea rând, pentru a vă măsura forța părții superioare a corpului, experții recomandă flotările. 

Deși poate părea un exercițiu simplu, acesta implică o gamă largă de mușchi și este un bun indicator al modului în care mușchii tăi pot mișca propria greutate corporală, a declarat Crandall de la Equinox. 

Dacă nu reușești să faci acest lucru în poziția standard, poți începe în schimb în genunchi. 

Vezi câte poți face una după alta. Rezultatul pentru testul de flotări va depinde de grupa ta de vârstă și de sex.  

Potrivit Equinox, un rezultat bun pentru o femeie de 31-40 de ani ar fi 15 flotări la rând sau mai mult, un rezultat slab ar fi 10 sau mai puțin. 

Un rezultat bun pentru un bărbat de 31-40 de ani ar fi 29 de flotări sau mai mult, iar un rezultat slab ar fi 15 sau mai puțin. 

Mobilitate

În cele din urmă, ultimul test este important pentru a vă măsura mobilitatea și constă în încercarea de a vă ridica din poziția de șezut fără a vă folosi mâinile. 

Dacă puteți să vă puneți jos pe podea, să vă rotiți șoldurile pentru a vă așeza și apoi să inversați această mișcare pentru a vă ridica din nou în picioare fără să vă folosiți mâinile, atunci ați trecut testul. La fiecare coborâre fără mâini sunt 5 puncte. La fiecare ridicare fără mâini sunt tot 5 puncte. De fiecare dată când e folosită o mână pentru ajutor este minus un punct.

Un scor decent pentru toate persoanele de 31-40 de ani ar fi de 40 de puncte.

Această mișcare este naturală pentru copii, dar adulții au tendința de a o face mai puțin pe măsură ce îmbătrânesc, potrivit unei cercetări efectuate la Spitalul Universitar Herlev-Gentofte din Danemarca. Acest lucru înseamnă că, în general, cu cât oamenii îmbătrânesc, cu atât mai puțină forță musculară au pentru acest tip de mișcare, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel