Cât de des trebuie să-ți schimbi peria de păr? Majoritatea greșesc
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cât de des trebuie să-ți schimbi peria de păr. Majoritatea  greșesc. Sursa foto: freepik.com
Cât de des trebuie să-ți schimbi peria de păr. Majoritatea greșesc. Sursa foto: freepik.com
Majoritatea femeilor acordă o atenție deosebită părului lor. Nu se zgârcesc cu achizițiile de produse pentru îngrijirea părului și vizitele la coafor.

Și totuși, un detaliu de bază îți scapă adesea: acasă, folosești aceeași perie ani de zile. Mare greșeală! Fără să-ți dai seama, îți distrugi foarte mult părul. Poate că nu ai fost niciodată atentă, dar și acest accesoriu se uzează în timp. Specialiștii recomandă insistent să-ți schimbi peria veche, cu riscul de a avea frecvent părul murdar, gras și deteriorat.

Îngrijirea aspectului fizic este laitmotivul majorității femeilor. Pentru a-și păstra frumusețea părului, doamnele și domnișoarele investesc adesea bugete uriașe. Și totuși, cele mai multe dintre ele uită prea des că au în baie un accesoriu mult mai puțin inofensiv decât pare.

Acea perie pe care o folosesc în fiecare zi de ani de zile pentru a se coafa este o amenințare pentru sănătatea părului.  

Ai rămas în pană de idei pentru cadourile de Crăciun? Iată 3 plante splendide și ieftine, cu care îți vei impresiona familia și prietenii

Cât de des ar trebui să-ți schimbi peria de păr?

Periile de păr sunt folosite zilnic. Desigur, dacă ai  părul lung, trebuie să-l pieptăni foarte des. Dar, la un moment dat, nici măcar o curățare temeinică nu mai este suficientă. Prin urmare, va fi necesar să iei în considerare înlocuirea acesteia cu una nouă. 

Modelele periilor de păr sunt foarte diverse: le găsești în toate formele, culorile, de plastic, metal sau lemn. Desigur, nu ar trebui să le alegi doar în funcție de estetică sau design, ci să favorizezi modelele care se potrivesc cel mai bine scalpului tău.

Cu toate acestea, chiar și cea mai scumpă și mai performantă perie se uzează în timp. Din motive de igienă, acesta trebuie înlocuit după maximum un an. Unii experți chiar recomandă să schimbi peria de păr la fiecare șase luni, deoarece germenii și bacteriile se din perie ajung pe păr.

Îngrijirea părului iarna: de ce trebuie să porți, mereu, cu tine o minge de staniol?

Sfaturi pentru ca peria de păr să reziste mai mult

Nu este un secret: o modalitate de a prelungi durata de viață a unei perii de păr este limitarea utilizării acesteia. Așa că poți, de exemplu, să ai două perii: pe una să fie folosită dimineața și una seara. Alternarea celor două perii îți va permite să te bucuri mai mult timp de ele. 

În acest fel, vei evita  acumularea mai rapidă a germenilor. Dar, din nou, va fi necesar să le schimbi după un anumit timp.

Desigur, pentru a prelungi durata de viață a periei de păr, întreținerea regulată este esențială. Curățarea frecventă o va menține mai sigură.

Murdăria și reziduurile de sebum pot fi îndepărtate de pe periile de plastic cu apă cu săpun. În schimb, optează pentru un  șampon blând pentru periile din lemn. Și desigur, indiferent de model, este necesar să elimini mereu firele de păr acumulate pe perie.

Vrei să slăbești sănătos? Nu mai consuma, la cină, aceste alimente

În cele din urmă, schimbarea periei de păr ar trebui să fie un reflex la fel de natural ca și înlocuirea periuței de dinți, care ar trebui schimbată la fiecare 3 luni.

În momentul achiziției unei perii de păr, nu te baza exclusiv pe estetică. Unele au peri foarte tari sau chiar foarte ascuțiți. Dacă ai părul fin si fragil, acest gen de model nu ți se potrivește. Alege una cu perii moi și flexibili. Mai bine alege-le pe cele care au perii mai rotunjiți, astfel încât aceștia să poată aluneca perfect în păr și să maseze ușor scalpul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel